To były czasy :)
|
|
widac ze całe srodmiescie żyło, duzo ludzi, ruch. a dzisiaj?
|
|
Sporo tych filmów ostatnio
|
|
Ech aż sie łezka w oku kręci bo to Lublin mojej młodości.Jedyne miejsce które tak naprawde zyskało i wypiękniało po 1993 roku to Stare Miasto,odnowine kamienice w większości,Jarmark Jagielloński czy Carnaval Sztukmistrzów.A tak cała reszta szkoda gadać
|
|
Wtedy były dziesiątki tysięcy studentów. Obecnie uciekają, miasto ma mniej mieszkańców. Brak FSC, odlewni, itd. Żuk zaorał cukrownię. Lublin umiera.
|
|
Nie myśleliście połączyć się z KL? Te same artykuły, te same video...
|
|
Cukrownię zaorał PiS. Wysil się i poszukaj jak to było a nie piszesz bzdury.
|
|
jakiś hejter napisał:
"wtedy były dziesiątki tysięcy studentów. obecnie uciekają, miasto ma mniej mieszkańców. brak fsc, odlewni, itd. Żuk zaorał cukrownię. lublin umiera. "
- likwidacja cukrowni zaczęła się w 2007 roku ******dziennikwschodni.pl/lublin/trwa-likwidacja-cukrowni-lublin,n,1000078116.html a Żuk jest prezydentem od 2010. to samo z fsc i odlewnią .....
|
|
Teraz Lwów wygląda podobnie jak Lublin 20 lat temu:)
|
|
Jak był wiochą tak i jest. Te same brudne kamienice, dziurawe drogi, ohydne budynki postpeerelowskie i ten pieprzony dworzec PKS. Tyle że przegubowych, pancernych Ikarusów z kłębowiskiem czarnego dymu za sobą brakuje. Jedyne co jako tako wygląda w tym mieście, to Krakowskie od Litewskiego do Lipowej. Oczywiście już bez Lipowej... Białystok, Rzeszów czy choćby Zamość sto razy ładniejsze. Ale spoko, są jeszcze Kielce, Radom i cały, wstrętnie brudny Śląsk, oprócz Gliwic :) ...
|
|
Welcome to starówa!
Centrum rulezzzz!
|
|
Ale bida z nędzą...
|
|
Jak szkoda gadać. A deptak to pies, a odnowiony hotel Europa, Grand Hotel Lublinianka. A rewitalizacja placu Litewskiego. A wyremontowana katedra i brama krakowska. Minęło 24 lata a to niw to samo miasto.
|
|
Lublin nigdy nie był i nie jest ładnym miastem. Gdyby nie auta to ten film można by zatytułować np. "Lublin 1973" i nikt nie dojrzałby różnicy. A dzisiaj, mimo że minęły już 23 lata? Nadal straszą szare, szpetne, odrapane kamienice przy Wyszyńskiego, Zamojskiej, Rusałce, Dolnej Panny Marii. Bieda wyziera na ulice i to jest chyba najbardziej przygnębiające. Prowincjonalnie tu, siermiężnie i jakoś smutno.
|
|
Bar pod Basztą - Najlepsze hamburgery EVER :D
|
|
Najciekawsze jest to że piękno Lublina najczęściej dostrzegają goście z trochę dalszych zakątków niż Psia Wólka.Zgadzam się że wtedy było jeszcze szaro (choć było o wiele weselej niż dzisiaj),ale zawsze powalają mnie stwierdzenia typu "brzydko, w Lublinie nie ma żadnych zabytków". Trzeba nie mieć podstawowego wykształcenia żeby pisać takie bzdety,wstyd
|
|
Znudzonej gimbazie nic się nigdy nie podoba. Kiedyś było biedniej ale ludzie mieli więcej radości życia
|
|
Szkoda tylko że kamera ustawiona była na zoomie. Ale dziś filmy z komórki niczym się nie różnia. Mam starsze filmy z Lublina 1985, 1987, ale ze względu na to że wystepują osoby i im był poswięcony film w którym lublin był w tle nie moge ich opublikowac
|
|
Mieszkałem na trybunalskiej to były czasy
|
|
Luiblin jest cudowny! Wtedy był jeszcze bardzo biedny, jak i cała Polska po Wojnie i 50 latach dewastacji przez komunę. Dziś Lublin jest uroczy i wspaniale się rozwija. Postarajmy się tego nie stracić i nie wrócić do czasów, które doprowadziły Lublin do stanu, jak z tego filmu.
Dla mnie ten film ma jeszcze jeden, cenny wymiar - do Lublina przyjechałem w kwietniu '94, czyli prawie rok później i spędziłem tam wspaniały rok, do kwietnia '95. Potem wróciłem do rodzinnej Warszawy, ale Lublin pozostał w sercu na zawsze i chętnie doń wracam, gdy tylko mam okazję.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|