Oby. Nikt tu nie będzie płakał po warszawskim dewelocwaniaku.Już można projektować nowe bloki. Na wybory nie można zmobilizować 30%. Referendum Żuka to wybieg, chcieliście to macie!Lubelski ciemny lud łyka zuczkową propagandę jak pelikany. Sprawa była przesądzona w momencie, kiedy cwaniak kupił Górki, reszta to teatrzyk dla gawiedzi. Mam nadzieję, że ktoś zaskarży to do UE - w ten sposób może da się odwlec dewastację do czasu, aż ceny mieskzań spadną poniżej progu opłacalności i cwaniaki zostaną z ręką w nocniku.
![]() |
|
![]() |
A ja mieszkam z drugiej strony miasta i mam głęboko w d... całe te górkiGórki czechowskie ciebie też patologio umysłowa. Siedź sobie w swojej dziupli i gnuśniej albo poczytaj trochę o naturalnej wentylacji miasta i jaką rolę w nim pełnią górki, które masz w d... |
![]() |
Właśnie - cała RM obsadzona dewelo-marionetkami, czyli szykuja się niezłe żniwa dla cwaniaków, którzy ufundowali 700 bilbordów z uśmiechniętą łysą glacą.Już można projektować nowe bloki. Na wybory nie można zmobilizować 30%. Referendum Żuka to wybieg, chcieliście to macie!To oczywiste, i dlatego właśnie to pseudo-referendum zostało ogłoszone. Ostatnia okazja powstrzymania dewastacji Górek głosami Lublinian została zaprzepaszczona podczas ostatnich wyborów. Teraz pozostają może jakieś odwołania do instytucji powołanych do ochrony przyrody - polskich czy europejskich. Mam nadzieję, że aktywiści tak łatwo nie odpuszczą. |
![]() |
I dobrze, najwyższa pora zakończyć te jałowe dyskusje na temat tego czy motylki są ważniejsze od przyszłego rozwoju miastaA później taka osoba pewnie broni karpii w internecie, bo cierpią. |
|
|
![]() |
górki pełnią rolę znikomą jeśli chodzi o przewietrzanie Lublina, w przeciwieństwie do dolin rzecznych, Bystrzycy oraz CzechówkiA ja mieszkam z drugiej strony miasta i mam głęboko w d... całe te górkiGórki czechowskie ciebie też patologio umysłowa. Siedź sobie w swojej dziupli i gnuśniej albo poczytaj trochę o naturalnej wentylacji miasta i jaką rolę w nim pełnią górki, które masz w d... |
![]() |
Ciekawy przypadek jednomyślności forumowiczów (jednomyślnego hejtu na osoby wypowiadające się przeciwko zabudowywaniu (pod pretekstem budowy terenów zielonych - MIĘDZY BLOKAMI). Może powinien się tym zaineteresować jakiś ośrodem badania wolności mediów - bezstronności albo po prostu prokuratura.
|
![]() |
Pytanie jest mało precyzyjne i nie pozwala udzielić prostej odpowiedzi tak/nie: "Czy jest Pan/Pani za tym aby Gmina Lublin zmieniła obecnie dopuszczony miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego rodzaj zabudowy z usługowej, komercyjnej i sportowo-rekreacyjnej na zabudowę mieszkalno-usługową na ok. 30 ha terenu tzw. górek czechowskich, w zamian za przekazanie Gminie Lublin pozostałych ok. 75 ha tego terenu i współfinansowanie przez obecnego właściciela jego zagospodarowania, jako zieleni publicznej, przy zachowaniu cennych przyrodniczo walorów". Moje wątpliwości na gorąco: 1) ok. 30 ha to co najmniej 25-35 ha więc dość duży rozrzut; 2) tak samo ok. 75 ha to np. 70 ha; 3) nie wiadomo, które ok. 30 ha zostaną zabudowane mieszkaniówką-wieżowcami, a które ok. 75 ha przekazane, zwłaszcza czy będzie to jeden zwarty kawałek czy kilka mniejszych?; 4) czy przekazanie ma być nieodpłatne czy odpłatne i za ile?; 5) współfinansowanie to także przekazanie na ten cel 1 zł, więc jakie mają być zasady współfinansowania?; 6) czy zieleń publiczna przy zachowaniu cennych przyrodniczo walorów oznacza minimalną ingerencję w obecną naturalną przyrodę Górek, czy wręcz przeciwnie, będzie to sztuczny park: trochę zieleni i mnóstwo asfaltu lub betonu? Pytanie nie dotyka problemu komunikacyjnego: po zabudowaniu ok. 30 ha, zamieszka na tym obszarze co najmniej kilkanaście tysięcy osób i na lokalnych trasach komunikacyjnych zwiększy się natężenie ruchu, bo dojdzie kilkanaście tysięcy samochodów nowych mieszkańców; już dziś - przypomnę, po kosztownej przebudowie skrzyżowań: Ducha z Willową i Poligonową oraz Ducha z Północną i Ducha z Solidarności - w godzinach szczytu stoi się nawet na zielonym świetle np. cztery zmiany świateł; więc ciśnie się pytanie, czy w przypadku zabudowy Górek, Miasto planuje kolejne inwestycje w nowe rozwiązanie komunikacyjne, dostosowane do faktycznego natężenia ruchu? Kolejne zagadnienie to z kim konsultowano to pytanie?, bo tematem zainteresowani są i eksperci i okoliczni Mieszkańcy, i ani z jednymi ani z drugimi go nie konsultowano. Dalej, skoro część Górek jest obszarem prawnie chronionym, to czy ktoś w ogóle zadał sobie trud sprawdzenia, czy referendum jest w takim przypadku dopuszczalne? W artykule jest mowa o kosztach referendum, ale czy w nich uwzględniono koszty kampanii informacyjnej dla Mieszkańców, która powinna zostać przeprowadzona przed referendum żeby Mieszkańcy mogli w nim świadomie zagłosować? Taka kampania powinna przede wszystkim informować o alternatywnych rozwiązaniach, pokazując mocne i słabe strony każdego z nich i oczywiście koszty, nie tylko pierwotnej inwestycji, ale także potem utrzymania tego wszystkiego za pieniądze z miejskiej kasy, czyli nasze. No i co z rekomendacjami panelu obywatelskiego w zakresie Górek: mimo publicznie danego przez prezydenta słowa, że będzie je respektował, rekomendacje idą do kosza, bo są niezgodne z interesem dewelopera?Wybudujmy park za 100 mln - deweloperowi będzie łatwiej wciskać apartemą jelonkom. |
![]() |
Buahaha, z pewnością, biorąc mędzy innymi pod uwagę dominujący kierunek wiatrów w Lublinie. Najczęstszym kierunkiem występowania wiatrów w Lublinie jest południowy-zachód oraz zachód.górki pełnią rolę znikomą jeśli chodzi o przewietrzanie Lublina, w przeciwieństwie do dolin rzecznych, Bystrzycy oraz CzechówkiA ja mieszkam z drugiej strony miasta i mam głęboko w d... całe te górkiGórki czechowskie ciebie też patologio umysłowa. Siedź sobie w swojej dziupli i gnuśniej albo poczytaj trochę o naturalnej wentylacji miasta i jaką rolę w nim pełnią górki, które masz w d... |
|
|
![]() |
trollu od developera, daj minusaTrollu od jarka wołaj kolegów. |
![]() |
Widze ze uaktywnili sie ludzie z tbv - pojdzie pierw na gorki czechowskie poczytajcie troche na ten temat . Przypomnijcie sobie jak fatalne jest powietrze w Lublinie . Dlaczego gazety nie pisza juz o smogu i zanieczysszczeniu powietrza ?????? bo tbv ma bardzo duzo pieniedzy na klamliwa propagande i dezinformacje Ludzie pomyslcie o swoich dzieciakach Zabudową zniszczycie powietrze w Lublinie na zawsze !!! Zamiast zapachu roslin bedzie zapach spalin ! Ruszcie glowa i nie dajcie sie oszukac
|
![]() |
A mi żal Katowic, iq miasta spadło.
|
![]() |
Widze ze uaktywnili sie ludzie z tbv - pojdzie pierw na gorki czechowskie poczytajcie troche na ten temat . Przypomnijcie sobie jak fatalne jest powietrze w Lublinie . Dlaczego gazety nie pisza juz o smogu i zanieczysszczeniu powietrza ?????? bo tbv ma bardzo duzo pieniedzy na klamliwa propagande i dezinformacje Ludzie pomyslcie o swoich dzieciakach Zabudową zniszczycie powietrze w Lublinie na zawsze !!! Zamiast zapachu roslin bedzie zapach spalin ! Ruszcie glowa i nie dajcie sie oszukacA jak Ty mógłbyś przyczesać 300 mln bez ruszenia łopatą, to przejmowałbyś się jakością powietrza w jakimś Lublinie? Ja powiem szczerze, że nie dam sobie głowy uciąć, żebym pogardził taką okazją. |
|
|
![]() |
Widze ze uaktywnili sie ludzie z tbv - pojdzie pierw na gorki czechowskie poczytajcie troche na ten temat . Przypomnijcie sobie jak fatalne jest powietrze w Lublinie . Dlaczego gazety nie pisza juz o smogu i zanieczysszczeniu powietrza ?????? bo tbv ma bardzo duzo pieniedzy na klamliwa propagande i dezinformacje Ludzie pomyslcie o swoich dzieciakach Zabudową zniszczycie powietrze w Lublinie na zawsze !!! Zamiast zapachu roslin bedzie zapach spalin ! Ruszcie glowa i nie dajcie sie oszukacPrzedstawiłeś sie już a teraz napiszesz coś z sensem czy dalej bajki o smogu, który 20 lat temu przekraczany był praktycznie każdego dnia a pare bloków obok czechowa wpłynie tak na niego jak pis na rozwój demokracji w Polsce. |
![]() |
No ale różnica jest taka, że tebewałek już ma pewno ze 100 dużych banieczek zachomikowanych na koncie w Panamie - mógłby się trochę pomiarkować.Widze ze uaktywnili sie ludzie z tbv - pojdzie pierw na gorki czechowskie poczytajcie troche na ten temat . Przypomnijcie sobie jak fatalne jest powietrze w Lublinie . Dlaczego gazety nie pisza juz o smogu i zanieczysszczeniu powietrza ?????? bo tbv ma bardzo duzo pieniedzy na klamliwa propagande i dezinformacje Ludzie pomyslcie o swoich dzieciakach Zabudową zniszczycie powietrze w Lublinie na zawsze !!! Zamiast zapachu roslin bedzie zapach spalin ! Ruszcie glowa i nie dajcie sie oszukacA jak Ty mógłbyś przyczesać 300 mln bez ruszenia łopatą, to przejmowałbyś się jakością powietrza w jakimś Lublinie? Ja powiem szczerze, że nie dam sobie głowy uciąć, żebym pogardził taką okazją. |
![]() |
Będziecie mieli naturalistyczny park ,jesteście naiwni. Deweloper nawciska bloków tak jak to zrobił już na osiedlu Prestige i obok Lidla (widać z kuchni czy pokoju jak sąsiad z naprzeciwka żonę trzyma za kapustę i odwrotnie) ,a park będzie w postaci naturalistycznej wyprowadzalnio- sralni dla psów otoczonej siatką, tyle w temacie
|
![]() |
Tak dla referendum!
|
|
|
![]() |
Zagłosuję na NIE
|
![]() |
Jak to ładnie brzmi - deweloper odda miastu za darmo 75 hektarów na park i jeszcze dorzuci kilkanaście milionów. A miasto Lublin z wdzięcznością przyjmie ten "dar". Deweloper pozbywa się gruntów w zasadzie nieużytecznych (wąwozy, stoki wąwozów) gdzie musiałby wpompować potężną kasę w uzbrojenie terenu a zostawia sobie "kęski" z najbardziej dochodowymi działkami ze zmienionym planem na budowę mieszkań. Na dodatek miasto zafunduje zieleń, alejki, oświetlenie terenu przez co atrakcyjność tych "kęsków" dla dewelopera jeszcze wrośnie. A ja jako chytra baba pytam się ile miasto straci z braku wpływów co roku za owe 75 hektarów z podatku gruntowego, budowy "parku" itd. Ikeę wycisnęli jak cytrynę to TBV też można.
|
![]() |
Ha ha rewelacje na poziomie tvp 3,co by tu jeszcze napisac podnózki pana pitu pitu.No ale różnica jest taka, że tebewałek już ma pewno ze 100 dużych banieczek zachomikowanych na koncie w Panamie - mógłby się trochę pomiarkować.Widze ze uaktywnili sie ludzie z tbv - pojdzie pierw na gorki czechowskie poczytajcie troche na ten temat . Przypomnijcie sobie jak fatalne jest powietrze w Lublinie . Dlaczego gazety nie pisza juz o smogu i zanieczysszczeniu powietrza ?????? bo tbv ma bardzo duzo pieniedzy na klamliwa propagande i dezinformacje Ludzie pomyslcie o swoich dzieciakach Zabudową zniszczycie powietrze w Lublinie na zawsze !!! Zamiast zapachu roslin bedzie zapach spalin ! Ruszcie glowa i nie dajcie sie oszukacA jak Ty mógłbyś przyczesać 300 mln bez ruszenia łopatą, to przejmowałbyś się jakością powietrza w jakimś Lublinie? Ja powiem szczerze, że nie dam sobie głowy uciąć, żebym pogardził taką okazją. |
![]() |
Wycie pismatołow - uwielbiam.
|
Strona 5 z 13
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.