Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Karetka jechała do pacjenta. Zderzyła się z toyotą. Cztery osoby w szpitalu

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 24 stycznia 2018 r. o 14:06 Powrót do artykułu
moze ktos wreszcie pomyśli o tym aby pojazdy uprzywilejowane uzywały identycznych sygnałów dźwiękowych . Cała masa pojadów ma je tak ciche ze naprawdę ich nie słychac nawet bedąc bardzo blisko takie pojazdu
Odpowiedz
A może założyć ogranicznik głośności w radiach samochodowych.
Odpowiedz
W tym samym miejscu kilka dni temu niewiele by brakowało abym wjechała w pojazd uprzywilejowany. Sytuacja ta sama, jechałam od strony Lublina, miałam zielone, na moje szczęście na liczniku było ok40. Powód niezauważenia pojazdu? Sygnały świetlne i dźwiękowe kierowca włączył po wjechaniu na skrzyżowanie. Jak opowiadałam w pracy nieco wqu... sytuacja dwie osoby potwierdziły ze miały podobne zdarzenie bądź je widziały.  
Odpowiedz
Potrzebne są przepisy według których kierowca pojazdu uprzywilejowanego będzie karany bez żadnej taryfy ulgowej. W sumie to aktualnie niby jest tak, że nie mają bezwzlędnego pierwszeństwa, że nie wolno im pierwszeństwa wymuszać, ale w praktyce sąd jakoś zawsze patrzy na nich przez palce i daje im śmiesznie niskie kary - np. 2 lata więzienia za wypadek w którym inny kierowca poniósł śmierć. Tak dalej być nie może!
Odpowiedz
NAUCZCIE SIE TUMANY JEŹDZIĆ,A NIE ZWALACIE WINE SWOICH BŁĘDÓW NA KIEROWCOW KARETEK , MIESZKAM TAM I WIDZĘ CZĘSTO JAK KARETKA ZWALNIA I STOI NA SKRZYŻOWANIU , BO KIEROWCY NIE POTRAFIA ZJECHAĆ ,ALBO JADA I JADĄ BO MYŚLĄ ŻE ZDĄŻAJESZCZE PRZEJECHAĆ
Odpowiedz
Moja mama wybiera sie do szpitala porobić badania ale jak sie słyszy co sie dzieje strach wzywać karetke chyba bezpieczniej będzie jak sam ją zawioze.
Odpowiedz
a jak do ciebie szaraku będzie potrzebna pomoc to jak twoim zdaniem ma jechać jakikolwiek pojazd uprzywilejowany
Odpowiedz
Tym gamoniom z karetek to się najwyraźniej marzy bycie kierowcą formuły 1, a do tego całkowita bezkarność. A tymczasem w tym przypadku bezpieczeństwo jest ważniejsze niż normalnie - zwykły kierowca powodując wypadek szkodzi tylko sobie i drugiemu uczestnikowi wypadku, a kierowca karetki dodatkowo jeszcze pacjentowi, tak więc powinien ponieść znacznie surowszą karę.
Odpowiedz
37 latka z toyoty pokazała że w *** ma że karetka jedzie. gdy słychać włączone sygnały dźwiękowe pojazdu uprzywilejowanego, rozsądek nakazuje się zatrzymać, a przynajmniej rozejrzeć i zwolnić - a nie jechać jak pociąg ze ślepym maszynistą na pokładzie.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.