![]() |
moze ktos wreszcie pomyśli o tym aby pojazdy uprzywilejowane uzywały identycznych sygnałów dźwiękowych .
Cała masa pojadów ma je tak ciche ze naprawdę ich nie słychac nawet bedąc bardzo blisko takie pojazdu
|
![]() |
A może założyć ogranicznik głośności w radiach samochodowych.
|
![]() |
W tym samym miejscu kilka dni temu niewiele by brakowało abym wjechała w pojazd uprzywilejowany. Sytuacja ta sama, jechałam od strony Lublina, miałam zielone, na moje szczęście na liczniku było ok40. Powód niezauważenia pojazdu? Sygnały świetlne i dźwiękowe kierowca włączył po wjechaniu na skrzyżowanie. Jak opowiadałam w pracy nieco wqu... sytuacja dwie osoby potwierdziły ze miały podobne zdarzenie bądź je widziały.
|
![]() |
Potrzebne są przepisy według których kierowca pojazdu uprzywilejowanego będzie karany bez żadnej taryfy ulgowej. W sumie to aktualnie niby jest tak, że nie mają bezwzlędnego pierwszeństwa, że nie wolno im pierwszeństwa wymuszać, ale w praktyce sąd jakoś zawsze patrzy na nich przez palce i daje im śmiesznie niskie kary - np. 2 lata więzienia za wypadek w którym inny kierowca poniósł śmierć. Tak dalej być nie może!
|
![]() |
NAUCZCIE SIE TUMANY JEŹDZIĆ,A NIE ZWALACIE WINE SWOICH BŁĘDÓW NA KIEROWCOW KARETEK , MIESZKAM TAM I WIDZĘ CZĘSTO JAK KARETKA ZWALNIA I STOI NA SKRZYŻOWANIU , BO KIEROWCY NIE POTRAFIA ZJECHAĆ ,ALBO JADA I JADĄ BO MYŚLĄ ŻE ZDĄŻAJESZCZE PRZEJECHAĆ
|
![]() |
Moja mama wybiera sie do szpitala porobić badania ale jak sie słyszy co sie dzieje strach wzywać karetke chyba bezpieczniej będzie jak sam ją zawioze.
|
![]() |
a jak do ciebie szaraku będzie potrzebna pomoc to jak twoim zdaniem ma jechać jakikolwiek pojazd uprzywilejowany
|
![]() |
Tym gamoniom z karetek to się najwyraźniej marzy bycie kierowcą formuły 1, a do tego całkowita bezkarność. A tymczasem w tym przypadku bezpieczeństwo jest ważniejsze niż normalnie - zwykły kierowca powodując wypadek szkodzi tylko sobie i drugiemu uczestnikowi wypadku, a kierowca karetki dodatkowo jeszcze pacjentowi, tak więc powinien ponieść znacznie surowszą karę.
|
![]() |
37 latka z toyoty pokazała że w *** ma że karetka jedzie. gdy słychać włączone sygnały dźwiękowe pojazdu uprzywilejowanego, rozsądek nakazuje się zatrzymać, a przynajmniej rozejrzeć i zwolnić - a nie jechać jak pociąg ze ślepym maszynistą na pokładzie.
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.