Szkoda ludzi... trzeba uważać...
|
|
"gry komputerowe, empetrójki - mówi Renata Laszczka-Rusek" - empetrojki ? ta renata chyba jest rowno uderzona w czerep, za kogo sie ona ma ? Tak samo ta policja, co to za pustaki ? wielkie mi co, uwazaja sie za antyterrorystow ? "zabezpieczyli plyty i komputery" ? żenada, naprawde jak sie to czyta to sie plakac chce ze smiechu i z żalu do tych pajacy, popakowali komputery w jakies wory i co oni uwazaja ze zniszczyli fabryke narkotykow ? ŻENADA !!!
|
|
Płakać to będziesz wtedy jak ci udowodnią nielegalną wymianę plików.
Niestety, łatwo namierzyć kogoś kto ściąga i udostępnia duże ilości plików i taka osoba chce czy nie chce odpowie za nielegalne rozpowszechnianie łamiące prawa autorskie.
Nie jest tajemnicą, ze wolno posiadać tego typu pliki ale już ich udostępnianie jest zabronione i karalne.
Proste.
|
|
pufff do mnie sie frajery dobijały
|
|
Ale sukces!
Gimnazjaliści nie będą strzelać ani uciekać, nie użyją przemocy. Czy policjanci się słyszą i widzą? Weszli do 28 mieszkań jednocześnie, żeby nie zdążyli się ostrzec! Żeby tak sprawni byli w łapaniu handlarzy narkotykami, złodziei i rabusiów! Szkoda, że nie wezwali AT na owych groźnych przestępców... Tylko to potrafią - chować się z radarem za krzakiem i tropić z całą bezwzględnością groźne mafie piratów z podstawówki. A od prawdziwych bandytów biorą w łapę czy po prostu się ich boją? Ilu policjantów wzięło udział w tej akcji? Ilu handlarzy narkotykami i włamywaczy mogliby w tym czasie złapać? Ilu złodziei samochodów udałoby się wytropić? Ach tak, przecież do tego trzeba ciężkiej i trudnej pracy, a nie biegania za dziećmi...
|
|
...No niewiem czy wolno posiadać ściągnięte pliki? Policja może cie ukarać za paserstwo, czyli przechowywanie kradzionych plików. |
|
"Prawdopodobnie pożegnają się też na stałe ze swym sprzętem – narzędziem popełnienia przestępstwa."
Wystarczy powyciągac dyski i oddać dzieciakom sprzęt.
No chyba ze policjanci nie maja na czym pracowac
|
|
Panowie Policjanci, gdyby Wam tak dobrze szło łapanie włamywaczy jak tych piratów komputerowych... :-)
Mnie okradli w mieszkaniu parę lat temu i.... NIC. Sąsiedzi nic nie widzieli (boją się mówić.... jestem pewien).
Zresztą, spodziewałem się, że nic z tego "szukania" nie będzie. Sprawa zaraz potem trafiła do "archiwum" . I tak jest z większością tego typu spraw.
Wniosek.... P za dużo siędzą w komputerze - ZA MAŁO NA ULICY
|
|
PS. W Puławach często widzę patrol samochodowy.... w kauflandzie (ciasteczko ), albo na hot-dogu.
|
|
Pobieranie plikow z sieci nie jest przestępstwem, karalne jest rozpowszechnianie a przecież kto ściąga to musi tez i udostępniać. Wyjątkiem są programy, nie wolno ich ani ściagać ani udostępniac ani kopiowac (z wyj. kopii bezpieczeństwa) ani nawet pożyczac. Z muzyką jest tak, że jezeli wcześniej nabylo się, lub pożyczyło oryginalną płytę można sobie zrobić z niej kopię do użytku prywatnego. Pod użytek dozwolony mozna w pewnym sensie podciągnąć ściąganie mp3 z netu ponieważ nie istnieje przepis mówiący o innym traktowaniu internetu niż pozostałych mediów. |
|
ciekawe czy ow polcjanci zagladaja u siebie w domu do komputerow i przegladaja co ich dzieciaki tam robia ale pewnie nie bo to przeciez normalne ... moge sie zalozyc ze u 20 z 28 policjantow w domu jest zainstalowane jakies pirackie oprogramowanie
|
|
przeciez te zarekwirowane plyty sa sprzedawane badz uzywane przez dzieciaki owych policjantow wiem, bo znam taki przypadek
|
|
Pomyślcie sami, policja wykonuje tylko swoje obowiązki a ustawa stanowi prawo i ktoś tego pilnuje żeby była przestrzegana. To nie policja jest winna a wielkie koncerny które tracą ogromną kasę na każdej nielegalnie ściągnietej kopii. Poza tym u nas i tak nie ma aż tak duzych kar jak np. w USA.
Nie pozostaje nic innego jak uważać lub po prostu nie bawić się P2P.
|
|
Bez sensu jest to że zabierają płyty NIE WIEDZĄC co na nich jest... jesli ktos by miał coś ważnego legalnego to ch*** to strzeli bo zanim oni sprawdzą te płyty to predzej je zgubią...
|
|
Każdy wie co mozna legalnie skopiować i posiadać i tego raczej nikt nie powinen się czepiać. Zastanówcie się lepiej w jaki sposób namierzono tych ludzi i przez co. |
|
Baranku! Do Kauflandu policja jeździ, bo tam ochroniarze najczęściej łapią złodzieji. |
|
puławska policja jest żałosna.
Najlepiej byłoby jakby zaczeli łapac złodzieji i morderców,a nie bawią sie w takie głupoty.
ale tak to jest robia wszystko aby podnieść sobie wykrywalność i łapią dzieciaków.
|
|
Ściąganie plików i ich udostępnianie jest nielegalne i stanowi przestępstwo, więc policja ma obowiązek ścigać piratów i nie ma w tym niczego dziwnego.
|
|
drogi kolego,policja ma zapewnić bezpieczeństwo obywatelom,a zciąganie plików nie jest priorytetowym działanie m policji-niech się wezmą do roboty. Najpierw niech puławska policja zrobi porządek ze swoimi komputerami bo to jest śmieszne. Ale tak to jest gdy w puławskiej policji są największe głąby po zawodówkach,nieudacznicy życiowi. A Policja ma obowiązek scigać przestępców ,a nie dzieci |
|
Mnie kiedyś napadnięto i okradziono, i jak zwykle Policja nie ruszyła palcem.
Może dlatego, że nie zapłaciłem policjantom za łapanie przestępców???
Podczas gdy firmy fonograficzne co roku wynagradzają pieniężnie i rzeczowo tych policjantów którzy wykażą się efektywnością w zwalczaniu piractwa? Poczytajcie np. o organizacji FOTA czy MPAA, one mają kasę i płaca policjantom za wyniki w nagonkach. Nazywa się to nagroda za efektywność.
To ja poproszę jeszcze efektywność w łapaniu tego gówniarstwa z lubartowskiej, ruskiej, olejnej, 1Maja, ażz strach się poruszać, a policjanci pierdółkami się zajmują.
Bo w mojej ocenie piractwo komputerowe to pierdółki, nie zagraża to życiu i bezpieczeństwu społeczeństwa, podczas gdy bandycie chodzą po ulicach.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|