Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Konkurs z Vegetą Natur

Utworzony przez slawop, 22 czerwca 2012 o 08:42
"Flaki" z boczniaka doprawione Vegetą Składniki : 500 g boczniaków, włoszczyzna, mięso z kurczaka może być korpus, 1 cebula przyprawa typu "Vegeta", przyprawa do zup, ziele angielskie, listek laurowy pieprz , sól , imbir , gałka muszkatołowa , majeranek 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki Mięso drobiowe zalać niewielką ilością zimnej wody, dodać ziele angielskie i listek laurowy oraz 2 łyżeczki przyprawy typu Vegeta. Zagotować, dodać obraną włoszczyznę i cebulę. Ugotować wywar. Boczniaki umyć, pokroić w paski w poprzek blaszek i wrzucić do wywaru. Gotować przez 15-20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, gałką oraz imbirem.Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać ją do wywaru i zagotować. Gotową zupę odstawić z ognia i doprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Podawać z pieczywem, supre pyszne i proste w przygotowaniu sp
0
Kurczak faszerowany pieczarkami 1 kurczak 1/2 kg piersi z kurczaka 1/2 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej słodka papryka vegeta sól,pieprz Kurczaka wyluzować od kości.wszystkie naciecia zaszyć,pozostawiając otwór.Piczarki,cebulę,paprykę posiekać,chwilę razem podsmażyć,dodać mieloną pierś.Doprawić przyprawami,dodać jajka,tartą bułkę,wymieszać.Napełnić farszem kurczaka.Włożyć do brytfanny,dusić ok 1,5 godz.Podawać pokrojonego w plastry.
Ostatnio edytowany 22 czerwca 2012 o 14:41
0
Zrazy drobiowe 4 piersi z kurczaka 2 kiszone ogórki 15 dag żółtego sera 2 jajka bułka tarta mąka duża cebula vegeta sól,pieprz olej Pierś rozbić tłuczkiem.Ogórki i ser pokroić w paski.Ułożyć na przemian na mięsie.Posypać solą i pieprzem,Zwinąć w ruloniki.Spiąć wykałaczkami.Obtaczać w mące,rozmąconym jajku,tartej bułce.Usmażyć na oleju.Cebule podsmażyć na oleju z dodatkiem vegety.Kiedy będzie miękka,dodać do zrazów.Podawać z frytkami.
0
Pasztet sojowy 1 op kotletów sojowych 2 marchewki po 1/2 korzenia pietruszki i selera 2 cebule 2 ząbki czosnku garść otrąb pszennych 1 jajko mały koncentrat pomidorowy 10 dag pieczarek vegeta majeranek pieprz 10 dag margaryny Warzywa pokroić,razem z kotletami i vegetą gotować 20 min.Odcedzić,zmielić.Do masy dodać jajko,otręby,pokrojone w paski pieczarki,przyprawy i koncentrat.Wymieszać ,aby połączyły się składniki.Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki.Piec ok 35 min-180 stopni.Podawać na zimno,bardzo dobrym dodatkiem jest ćwikła.
0
Faszerowana pierś z indyka 1 pierś z indyka vegeta do drobiu żurawina sok malinowy sałaty-rukola,lodowa,roszponka orzechy włoskie Farsz; po 10 dag śliwek i moreli kandyzowanych 100 ml czerwonego wina łyżeczka miodu łyżka masła Marynata-100 ml białego słodkiego wina,łyżeczka oliwy Pierś włożyć do marynaty na 1 godz.W tym czasie przygotować farsz;owoce podsmażyć na maśle,dodać wino,miód,ochłodzić.Po wyjęciu z marynaty w mięsie wyciąć kieszonki.Napełnić przygotowanym farszem,spiąć wykałaczkami.Całość posypać vegetą do drobiu.Możemy piec na grillu lub w piekarniku.Podawać z żurawiną i sokiem malinowym,obsypując wokół sałatą i orzechami.
0
Udka kurczaka pachnące jałowcem 4 udka kurczaka sok z cytryny dużą cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 szkl białego wytrawnego wina vegeta jałowiec liście laurowe goździki ziele ang pieprz czarny tymianek imbir pieprz ziołowy 10 ziaren jałowca utłuc w moździerzu.Udka skropić sokiem z cytryny,natrzeć vegetą,pieprzem i jałowcem.odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz..Udka zrumienić na oleju,dodać posiekaną cebulę,masło,chwilę razem podsmażamy.Wlać wino,dodać 2 liście laurowe,po kilka goździków i ziela ang,pieprz ziołowy,po 1/2 łyżeczki imbiru i tymianku-dusić pół godz.Gdy mięso będzie prawie miękkie wyjąć go ,sos przetrzećprzez sito. Włożyć udka poddusić ok 15 min.Podajemy z ziemniakami.
0
Golonka z grilla 1 wieprzowa golonka ząbek czosnku liść laurowy 1 bulion wołowy w kostce 1 bulion drobiowy w kostce łyżeczka vegety piwo chrzan musztarda grillowa Golonkę ugotować z godatkiem liścia laurowago,czosnku,kostek bulionowych,vegety.Przekroić na dwie części,naciąć skórę.Piec na grillu polewając piwem.Podawać z chrzenem,musztardą
0
KROKIETY Z BAKŁAŻANA 2 duże bakłażany 1/2 szkl startego żółtego sera 3 jajka 2 łyżki maki bułka tarta sól pieprz vegeta olej Bakłażany obrać,pokroić na cienkie plasterki.Obtaczać w mące,podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ser połączyć z 1 jajkiem,mąką,vegetą,solą,pieprzem.Na każdy plasterek bakłażana położyć łyżkę nadzienia ,zwijać w ruloniki.2 jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Krokiety zanurzać w jajku,bułce tartej,smażyć ,aż się zrumienią.Podajemy gorące z jasnym pieczywem.
0
Indycze koreczki 1 filet z indyka 1 jajko mąka bułka tarta oliwki 2 czerwone papryki Marynata; 4 łyżki oliwy oregano słodka papryka w proszku vegeta Marynata-składniki wymieszać,włożyć filet i odstawić na 40 min.Po tym czasie pokroić mięso w kostkę,panierować w mące,jajku,bułce.Smażyć na złoty kolor.Odsączyć na bibule.Nadziewać na wykałaczki z pokrojoną papryka i oliwkami.Do ponierki możemy dodać żółty ser ,nada on efektowny kolor i wyśmienity smak.
0
Spagetti dla wegetariana z tuńczykiem Magaron ugotować według czasu podanego na opakowaniu. Wodę przyprawić Vegetą i czosnkiem Na patelne wrzucić pokrojoną cebulkę, tuńczyka w sosie włanym, pomidory bez skórki. drobno pokrojone. Wszystko smażyć na wolnym ogniu. Na koniec posypać Vegetą oraz startym serem. Palce lizać ! Smacznego
0
Pieczeń Drobiowa 1 kg mięsa drobiowego bez skóry 2 jajka 10 dag szynki konserwowej 200 ml smietany 1 puszka groszku 1 op sosu pieczeniowego ze śliwką 2 łyżki oleju vegeta pieprz Mieso przepuścić przez maszynkę,mieszamy z jajkiem,śmietaną,doprawiamy vegetą,pieprzem.Szynkę kroimy w paski,dodajemy do mięsa razem z odsączonym groszkiem.Masę dzielimy na dwie części,formujemy jednakowe kawałki.Pieczemy ok 45 min-200 stopni.Podajemy polaną sosem pieczeniowym ze śliwką.Przygotowac go według przepisu na opakowaniu.Zamiast groszku możemy dodać oliwki,szynkę możemy zastąpić boczkiem.
0
Zapiekanka warzywna 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg buraków 1/2 kg marchwi 250 g wędzonego boczku 1 cebula vegeta pieprz olej Obrane warzywa pokroić w paski,cebulę w krążki.Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oleju.Układamy kolejno;ziemniaki,buraki,boczek,marchew.Resztę ziemniaków,cebulę,buraki,marchew,boczek.Całość posypac vegetą i pieprzem.Piec ok 1,5 godz -180 stopni.Podczas pieczenia możemy podlać odrobiną wody.
0
Zielona potrawka 4 ziemniaki 40 dag schabu 4 łyżki zielonego groszku 20 dag bobu 15 dag fasolki szparagowej 1/2 łyżeczki sosu śliwkowego vegeta pieprz olej papryka chili Schab kroimy w paski,smażymy kilka minut na oleju.Przekładamy do garnka,podlewamy 1/2 szkl wody-dusimy 15 min. Ziemniaki kroimy w kostkę,dodajemy do miesa.Doprowiamy i dusimy.Bób wkładamy na kilka minut do wrzątku,obieramy.Do mięsa dodajemy fasolkę,bób,groszek,sos śliwkowy.Ponownie doprawiamy,dusimy ok 20 min.Dodajemy pokrojoną w paski papryczkię chili.Chwilę dusimy i potrawka gotowa.
0
PASZTET Z CUKINII 3 szkl startej cukinii 1,5 szkl bułki tartej 1 cebula 20 dag żółtego sera 2 marchewki 4 jajka 1/2 szkl oleju natka pietruszki sól, pieprz vegeta Cukinię osączyć z soku.Dodać startę marchew,cebulę,bułke tartą,żółtka,sól,pieprz,vegetę,natkę.Dokładnie wymieszać,dodać ser,ubite białka.Pieczemy w natłuszczonej i posypanej bułką keksówce.70 min-200 stopni.Podajemy z sosem grzybowym.
0
SCHABOWE PALUCHY Z ORZECHOWYM FARSZEM 0,5 kg schabu 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki chrzanu 10 dag startego żółtego sera\ bułka tarta pieprz vegeta Schab kroimy w plastry,rozbijamy i oprószamy vegetą i pieprzem. Farsz-chrzan,ser,śmietanę i orzechy mieszamy z 1 jajkiem,przyprawiami.Plastry mięsa smarujemy farszem,zwijamy rulony.Spinamy wykałaczkami.Panierujemy w 3 roztrzepanych jajkach,bułce.Smażymy obracając ,aby zrumieniły sie ze wszystkich stron.
0
GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI 1 kapusta pekińska 50 dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 szkl ryżyu 1 cebula vegeta pieprz masło Ryż ugotować na sypko.Kapustę sparzyć.Pieczarki pokroić ,podsmażyć na maśle razem z cebulą.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,przyprawiamy vegetą i pieprzem.Porcje farszu zawijamy w liście kapusty.Gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy ok 50 min 180 stopni.
0
KACZE UDKA W JABŁKACH 6 kaczych udek 6 jabłek 3 cebule 3 łyżki smalcu. vegeta pieprz czesnek granulowany Udka natrzeć vegetą,pieprzem,czosnkiem.Odstawić do lodówki na 1 godz.Obrane jabłka pokroić na ćwiartki,cebulę pokroić w plasterki.Udka układamy do brytfanie,przykrywamy jabłkami,cebulą.Pieczemy ok 80 min-180 stopni.Udka ułożyć na jabłkach i cebuli wstawić do piekarnika ,aby się zarumieniły.Podajemy z ziemniakami
0
PIECZONE ŻEBERKA 2 kg żeberek wieprzowych 1 duży keczup 1 dżem morelowy vegeta 2 cebule Żeberka podzielić,posypać vegetą,wstawić na noc do lodówki.Dno naczynia zaroodpornego smarujemy keczupem i dżememu kładamy żeberka.Przykrywamy cebulą,grubo smarujemy dżemem i keczupem.Naczynie przykryć pieczemy ok 2 godz -200 stopni.
0
Roladki z indyka 1 pierś z indyka 40 dag pieczerek 15 dag żółtego sera 2 cebule vegeta pieprz Panierka-4 łyżki mąki,2 jajka,4 łyżki bułki tartej,czesnek Pierś pokroić w plastry,rozbić.Pieczarki i ser osobno zertzeć na tarce -duże oczka.Cebule zeszkić na oleju,dodać pieczarki,vegetę,dusić aż płyn odparuje.Do ostudzonych pieczarek dodać ser,pieprz,farsz musi być pikantny.Nakładamy go na plastry miesa.zwijamy.Spinamy szpilkami do zrazów.Panierujemy w mące,jajku,bułce.Smażymy na rumiano.Podajemy z ryżem i dowolną surówką.
0
Tęczowy Strogonoff ostro-kwaśny składniki: 70 dkg pieczarek 4 papryki ( zielona,czerwona,żółta,pomaranczowa) 70 dkg. mięsa (szynka wp. bez kości) 1 puszka groszku konserwowego 4 ogórki konserwowe koncentrat pomidorowy 200-300g. 4 łyzki mąki bulion drobiowo-wołowy liśc laurowy,ziele angielskie, papryka słodka i ostra, pieprz, maggi , cytryna, olej i Vegeta. Gotujemy ok. 2-3 litrów bulionu z dodatkiem Vegety Natur, lub jesli nie mamy bulionu robiomy go z wody i Vegety natur. W międzyczasie kroimy w paski pieczarki, papryki oraz mięso. Każdy ze składników osobno przesmazamyna rozgrzanym oleju i wrzucamy na cedzak, aby odsączyć z tłuszczu. Po zagotowaniu bulionu wrzucamy uprzednio przesmazony przecier pomidorowy i dodajemy pieczarki, papryki i mięso. Gotujemy ok. 1 godz. na małym ogniu. Dodajemy przyprawy : paprykę ostrą słodką ,maggi, lisc lauroy i ziele ang. po godz. dodajemy pokrojone w paski ogórki i groszek .kons. Zagęszczamy strogonoff cztermea łyżkami mąki i (ew. śmietaną).
0
Strona 1 z 3

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.