Kotlety z papryką
1 filet z kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 żółta,3 jajka, 3 łyżki maki ziemniaczanej, 25 dag sera żółtego
( salami lub tylżycki), vegeta, olej roslinny, sól, pieprz.
Umyty i osuszony filet kroimy na malutkie kawałeczki. Papryki w drobną kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce o duzych oczkach. Do pokrojonych papryk i kurczaka wsypujemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wbijamy 3 jajka. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. starannie wyrabiamy, po czym posypujemy startym żółtym serem.Ponownie wyrabiamy. Porcje smażymy na patelni na rumiano z obu stron.Mozna doddać natkę pietruszki lub koperek. Inaczej wygląda i inaczej smakuje. Nadaje się do podawania z ziemniakami i surówką, chociaż może służyć za przekąskę z np. sosem słodko-kwasnym lub ziołowym.
Smacznego
|
|
Moim zdaniem vegeta to jest najdroższa sól na świecie. Suszone warzywa i do tego sól są 10 razy tańsze niż vegeta!
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|