Ostatnio edytowany 23 maja 2013 r. o 16:42
![]() |
Instytut Sztuki Kulinarnej
jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni.
KURS KULINARNY „CZAS SUSHI”
Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując wszystkie podstawowe i zaawansowane formy sushi.
Poniżej z radością przedstawiamy Państwu ofertę pokazów i szkoleń kulinarnych.
Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.
Organizujemy szkolenia również we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku.
Terminy:
8 stycznia 2011 r. – 15.30
20 stycznia 2011 r. – 15.30
28 stycznia 2011 r. – 15.30
Czas trwania: 3-4 h
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
cena 185 zł
Szczegóły:
http://www.masala.co...rsy-sushi.html.
http://www.instytut-...i-kulinarnej.pl
Kontakt: info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
Zapraszamy również na inne kursy kulinarne:
Tajskie smaki
Tajemnice Czekolady
5 przemian
Tapas
Znajdziecie nas również na Facebook’u!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|