Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Pizzeria il Rifiugio w Lublinie (recenzja)

Utworzony przez ja!, 30 marca 2013 o 11:58 Powrót do artykułu
nie wiem skąd te histeryczne recenzje pizzerii. Cale lato nieczynna- przedluzanie o kolejne dni urlopu z powodu "choroby personelu" no coż zdarza się.. w końcu w lutym dotarlismy do legendarnego miejsca. Pominę fakt że czekaliśmy 45 minut( mimo zapewnien że do 15 minut czas oczekiwania, zapytalismy bo bylismy z małymi dziećmi) i to, że kilku gości dostało pierwsi pizze na wynos...to wcale ta pizza nie była taka rewelacyjna. Ciasto było suche i spalone. Spalenizna utytłała cały stół i biały obrus. Sama pizza? bez rewelacji. Jadłam lepsze. Naprawdę nie wiem skąd te pozytywne opinie, a moze trafiłam na gorszy dzień kucharza?
0
Ciężko się czyta taką opinię tym bardziej, że w lublinie nie ma lepszej pizzy. Faktycznie jeśli jeszcze gdzieś jakiś fanatyk pizzy zamyka się w odludnym miejscu i robi pizze dla garstki wtajemniczonych, to może była lepsza, ale na wszystkie pizzerie w których miałem okazję jeść w lublinie nie ma lepszej. Pomijam oczywiście fakt lubości polaków do grubych, ociekających słabo dobranymi składnikami i suto zalanych ketchupem placków, które ciężko nazwać pizzą.
0
troche ktos to przekoloryzowal ale fakt faktem najleprza pizza w lublinie. jesli ktos idzie tam by zjesc pizze i sie najesc to nie dla niego miejsce. tam sie idzie po o to by po prostu zjeść dobra pizze:)
0
skusiłem na tę pizzerie po wielu bardzo pozytywnych komentarzach. Nie wiem skąd te pochlebne opinie, coasto masakraaa, stygnie po 5 minutach cienkie jak papierek lakmusowy, twarde suche końcówki naookolo ciasta, rany czy wy smaku nie macie. Zwykła pizza z pizzy heat, czy okoliczna raffaeloo czy ibiza sa o wiele lepsze od tego pizzopodobnego wynalazku. Jeżeli to jest oryginalna włoska pizza czego nie zaprzeczam to włosi maja do du py pizze.
0
ktos dobrze wyżej napisał. Cala recenzja powinna brzmieć: jak ktos lubi suche i spalone ciasto to zapraszamy.
0
Zgadzam się z dwoma przedmówcami powyżej.
0
Jeden lub zapach róż, drugi jak mu nogi śmierdzą...
0
macie po prostu mierną wiedzę na temat pizzy i jesteście rozkochani w polskich plackach z czymś na wierzchu, więc nie powinniście tego wogóle komentować
0
Robaki Biedliniaki najbardziej lubią bułę "jak u mamy". Najlepiej, żeby było do tego nawalone mnóstwo "sera" i "szynki". Pizza ma się od tego uginać, ale musi być na tyle gruba i bułowata, żeby się nie złamała. TO NIE PIZZA! TO BUŁKA PO BIEDELSKU. Prawdziwa pizza jest cienka, ma sos z pomidorów, a nie z koncentratu (albo nie ma wcale - pizza bianca), może występować bez sera, vide: marinara, mięso występuje jako dodatek, nie podstawa, ale jest wędliną, mięsem, a nie wodnistym ściekiem z morlin.
0
Najlepiej samemu ogarnąć dobry sposób na ciasto a reszta to już każdego fantazja. W lokalach dobrze jest jeść jak kogoś tam znasz to postarają się w kuchni trochę bardziej. A tak to raczej cudów nie ma co oczekiwać. Zrobienie dobrej pizzy samumu dla paru osób to pewnie około 20 zł samych składników. Więc kozacka pizza w lokalu gdzie przecież płaci się i za robocizne i za 'wystrój' musielibyście wszyscy wyłożyć pewnie z minimum 40 zł.
0
Byliśmy i potwierdzamy. To jedna z lepszych, a być może najlepsza pizza w Polsce. Smaczniejszej wg nas w Lublinie nie ma, choć Aventino też robi bardzo dobrą. Sardyńczyk rządzi. To nasze wrażenia: http://czysmakuje.bl...w-natarciu.html
0
Do tej pory najgorsza pizza byla dla mnie telepizza, od kilku dni jest to ilrifugio. Jak może smakować czarny na bokach, suchy, łamliwy placek. Jak mozna pisać że jest to najlepsza pizza w lublinie a jakis szaleniec nawet pokusil się że w Polsce, chociaż po częsci się zgodzę bo jest to jak dotąd najgorsza pizza jaką kiedykolwiek jadłem, sory po części jadlem bo nie jestem zwolennikiem dojadania zimnego suchara.
0
Włoch_który_lubi_Polskę napisał:
Robaki Biedliniaki najbardziej lubią bułę "jak u mamy". Najlepiej, żeby było do tego nawalone mnóstwo "sera" i "szynki". Pizza ma się od tego uginać, ale musi być na tyle gruba i bułowata, żeby się nie złamała. TO NIE PIZZA! TO BUŁKA PO BIEDELSKU. Prawdziwa pizza jest cienka, ma sos z pomidorów, a nie z koncentratu (albo nie ma wcale - pizza bianca), może występować bez sera, vide: marinara, mięso występuje jako dodatek, nie podstawa, ale jest wędliną, mięsem, a nie wodnistym ściekiem z morlin.
hah, prosze Cię... daruj sobie, pracowałam za granicą w pizzerii prowadzonej przez Włochów i uwierz mi to co jest w Lublinie to jakiś PODPŁOMYK. Znam też pizzerię w dolnośląskim, której il Refugio nie dorasta do pięt. Wy sie podniecacie bo Włoch zamiast keczupu podaje oliwę i już szał bo jakie to kurde włoskie. Podkreslam raz jeszcze uwielbiam pizze na cienkim cieście, chociaz czasami mam ochote na wersje amerykańską na grubym cieście. I nie ma w tym nic zdroźnego. Jeszcze raz powtarzam suche niemiłośienie ciasto, spalone po bokach, długi czas oczekiwania bez zwrócenia uwagi na niecierpliwiące się dzieciaki i szynka... hmmmmmm.. ta na naszej pizzy nie wyglądała na domowy wyrób wiec nie ubliżaj ludziom, którzy ośmielaja sie burzyć te wątpliwą "legendę". Pozdrawiam
0
powiem tak, sodomia i gomoria, musiałbym zdychac z głodu żeby takie cos tknąc ryzykując że jakiś suchy kawałek stanie mi w gardle. Chyba tylko wyznawcom smoleńskiej teorii smakuje takie suche spalone badziewie, ewentualnie pracownikom tej hmmmm. ... pizzeri.
0
Cierpliwości...za chwilę napiszę recenzję recenzji...
0
Jest lepiej Waldek, jest lepiej, nie ma co ukrywać. Nie wiem czy to jest związane z tymi pięknymi świętami, czy może z czymś zupełnie innym. Tak przez chwilę sobie pomyślałem nieskromnie, że to ja sprawiłem, tymi swoimi krytycznymi postami pod twoim adresem, ale oczywiście zapewne się mylę, dlatego to cofam. Nie wiem skąd u ciebie ten pomysł (z pizzerią) ?! Czy to jest wynik tego że kiedyś proponowałem ci napisać coś o jakiejś dobrej pizzerii ?! Czy może wręcz przeciwnie zrobiłeś na przekór, że nalegałem żebyś w okresie świątecznym napisał coś o polskich typowych potrawach, a nie o "wynalazkach". Sam wiesz najlepiej co tobą kierowało tym razem, mniejsza jednak z tym. Zapewne dobrze wiesz skąd ja piszę i domyślasz się że tutaj (skąd piszę) pizzerii nie brakuje. Osobiście lubię dobrą pizzę (od czasu do czasu), a tutaj dobrych pizzerii nie brakuje, też chodzimy zawsze do Włocha na pizzę. Pizza u Włocha tutaj też jest extra/super. Problem tkwi tylko w tym, że jedząc pizzę często nie potrafię okiełznać swojego apetytu, w związku z czym mam później problemy ze zbyt pełnym brzuchem, ponieważ jedząc pizzę popełniam notorycznie wciąż ten sam podstawowy błąd....mianowicie piję piwo, albo dwa. Na marginesie tylko dodam, że nie jestem grubaskiem, tylko zwyczajnym mężczyzną o normalnej wadze. Mimo to, mam problem z pizzą, zwyczajnie ją pochłaniam razem z piwem. Co do samej twojej recenzji, tym razem nie ma się zbytnio do czego doczepić. To czy te pizze są smaczne, czy też nie, niewiem. To jest ocena subiektywna. Każdy z nas może to ocenić inaczej, ale nie w tym rzecz. Ważne jest to że tym razem okazałeś swoją "łaskawość" i ostentacyjnie przydzieliłeś temu lokalowi 5 gwiazdek, to bardzo miłe z twojej strony, tym razem. Nie byłbym sobą jednakże, gdybym nie dodał łyżki dziegciu do tego milusińskiego postu. Otóż piszesz... cyt. "...To był rodzaj tańca przy piecu, coś nucił, podrzucał ciasto w dłoniach, kroił gruszkę w cienkie plasterki. Posypywał serem, doprawiał..." Wiele razy w twoich recenzjach można odczytać coś podobnego, o ile coś takiego ma miejsce w "kontrolowanych" przez ciebie lokalach. Otóż da się zauważyć że przykładasz dużą wagę do tego typu zachowań, że lubisz otoczkę, bajerę która otacza same potrawy. Musisz jednak sobie uzmysłowić, że nie każdy będzie koło ciebie "tańczył i śpiewał". Gdyby tak miało być, to każdy klient mógłby wymagać czegoś podobnego. Nie da się opowiadać/śpiewać/nucić czegokolwiek podając np. pierogi/kotleta/rosół. Nie tędy droga rybeńkij... Tym razem przydzielam ci za twoją recenzję aż dwie gwiazdki (na pięć). Wesołych Świąt Wielkanocnych Waldek !
0
...a łyżka dziegciu i beczkę miodu popsuje...
0
Fajnie byłoby, gdybyś się Waldemarze oficjalnie zarejestrował i odpisał wybranym przez siebie forumowiczom na ich posty. Korona z głowy przecieżby ci nie spadła, a mógłbyś wiele spraw wyjaśnić na forum wielu osobom. Zastanów się nad tym, to przecież nie boli i w niczym ci nic nie umniejszy. Czy starczy ci na to odwagi ?! Co o tym sądzisz ?! Przecież to tylko niewinny temat o restauracjach, prawda ?! Ryzyko żadne, a zawsze w razie co, można zwrócić się do moderacji o wykasowanie jakiegoś postu.
0
bardzo nie polecam. Bylem i pizza tragiczna, spalona, rozpada sie a czas oczekianania to masakra. Pomyslalem, smak pizzy mi to wszystko wynagrodzi ale nle nie! Szczerze nie polecam. Recenzja nie jest zgodna z prawda. Wloch jest nie mily!
0
Bezwzględnie najlepsza pizza w Lublinie, trudno o lepszą w Polsce. Osoby, którym ta pizza nie smakuje, to podejrzewam, miłośnicy pizzy na grubym drożdżowym cieście z duża ilością sera żółtego, musi być bekon albo salami i to wszystko okraszone keczupem i sosem czosnkowym. Obce im są oliwy, szynki dojrzewające, sery pleśniowe, surowe warzywa ( np.: rukola), Często dla takich osób bardzo dobrym winem jest Carlo Rossi. Proszę Państwa to jest kuchnia włoska a nie polska. Jeżeli nawet czekaliście zbyt długo ( co mi jako klientowi nie zdarzyło się) to jest to też częścią ( może niepochlebnego, ale jest) stylu włoskiego. Osobiście będąc 2 tygodnie temu w Mediolanie jadłem pizzę. Nasz lubelski odpowiednik kompletnie niczym nie odbiegał. Polecam także dla odwiedzających Warszawę pizzerię http://www.trattoriarucola.pl . Pizza jest tam bardzo podobna i o ile lubicie potrawy sporządzone przez (Józka) Włocha made in Lublin, też nie rozczarujecie się smakiem stołecznego odpowiednika. Wesołych Świąt. P.S. Aby być politycznie poprawnym - nie jestem kolegą Włocha, współwłaścicielem i nie mam udziałów w restauracji Il Rifiugio.
0
Strona 1 z 3

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.