Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis na naleśniki i omlety, wygraj kosz piknikowy i książkę kucharską Roberta Sowy!

Utworzony przez justyna, 23 kwietnia 2010 o 08:18
PLACUSZKI SEROWE 10 dag chudego sera 1 białko 2jajka 0,5 kubeczka małego ( 150g ) jogurtu naturalnego 1 łyżka mąki kukurydzianej Wszystko razem zmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Kłaść placuszki łyżką . W wersji na słodko ze słodzikiem i cynamonem. Z tej porcji wychodzi około 8-9 szt. średniej wielkości. Refleksja: wychodzą dość płaskie i lejące. Dodałabym więcej sera a białka można ubić wtedy będą bardziej puszyste. Smażyć na patelni bez tłuszczu (lepszy efekt niż na oleju)
0
PLACUSZKI SEROWE 10 dag chudego sera 1 białko 2jajka 0,5 kubeczka małego ( 15g ) jogurtu naturalnego 1 łyżka mąki kukurydzianej Wszystko razem zmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Kłaść placuszki łyżką . W wersji na słodko ze słodzikiem i cynamonem. Z tej porcji wychodzi około 8-9 szt. średniej wielkości. Refleksja: wychodzą dość płaskie i lejące. Dodałabym więcej sera a białka można ubić wtedy będą bardziej puszyste. Smażyć na pa telni bez tłuszczu (lepszy efekt niż na oleju)
0
OMLET NA OSTRO! Brokuły (250g), sól, 4-6 jajek, stolowa łyżka białego sosu sojowego, czerwona ostra papryczka, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, stolowa łyżkanoliwy, 4-5cebulek. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Jajka rozbic z sosem sojowym, papryczka oraz pietruszka.Ddodać jeszcze brokuły, wymieszać.Posiekaną cebulkę i czosnek przesmaż na rozgrzanej oliwie, wówczas wylać jajeczna masę i trzymać na ogniu do ścięcia jaj. SMACZNEGO!!
0
Naleśniki z owocami i bitą śmietaną 0,25 kg mąki 1 szkl. mleka 1 szkl. wody mineralnej gazowanej 2 jajka (ubić białko i dodać żółtka) szczypta soli nadzienie: Bita śmietana polewa czekoladowa owoce Do mleka dodać wodę mąkę. Białka ubić dodając żółtka. Dodać do mleka mieszać delikatnie, dodać sól smażyć Przełożyć śmietaną dodając brzoskwinie, ananasy lub wg upodobania. Nw wierzch polać polewą czekoladową SMACZNego
0
Pyszne naleśniki z jabłkami Składniki:- 2 szklanki mąki- 3 szklanki mleka- 2 jaja - 1 kg jabłek- 1/2 szklanki cukru- 1/2 kostki masła- 1/2 łyżeczki cynamonu Sposób przyrządzenia:Do naczynia wlewamy mleko, następnie dodajemy mąkę i jajka, dokładnie mieszamy ze sobą, następnie. Obieramy jabłka i kroimy je. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy naleśniki na przemian z jabłkami. Każdą warstwę oprószamy cynamonem, cukrem oraz odrobiną masła.Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 40- 50 minut. Pyszności polecam.
0
BAJECZNE RACUSZKI Z JABŁUSZKAMI, CUKREM PUDREM I DŻEMEM MIRABELKOWYM Niezapomniany smak z dzieciństwa SKŁADNIKI 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka mąki, 1 jajko, 1/4 łyżeczki sody, 1 łyżeczka cukru, 2 jabłka (najlepsze kwaśne), szczypta soli, cukier puder, olej lub masło do smażenia. cynamon/dżemik (najlepiej z mirabelek) - Do głębokiej miseczki wbić jajko, dodać mleko, następnie mąkę, cukier oraz sól, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, o konsystencji wysokoprocentowej/gestej śmietany. - Umyć jabłka, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w krążki, posypać lekko cynamonem. Maczamy w cieście z obu stron i smażymy na średnim ogniu, na złoty kolor. - Usmażone placki posypujemy cukrem pudrem, mozna posypac skąpo cynamonem, można dać łyżeczkę dzemu. NIEBO W GĘBIE - SMACZNEGO
0
Naleśniki:5 jajek,1 opakowanie śmietanki,1 szklanka mleka niepełna szklanka mąki,trochę cukru Nadzienie:250 g sera białego,1-2 banany,cukier waniliowy,zapach (jak kto woli) Ciasto ubijać jak na biszkopt, kiedy będzie gęste dolać śmietankę lub mleko tak, aby nie było za gęste i zbyt rzadkie. Wymieszać, odstawić. Ser i banany zmiksować, dodać cukier, zapach. Smażyć naleśniki i przełożyć nadzieniem. Mniamm
0
Pyszne naleśniki z jabłkami Składniki:- 2 szklanki mąki- 3 szklanki mleka- 2 jaja - 1 kg jabłek- 1/2 szklanki cukru- 1/2 kostki masła- 1/2 łyżeczki cynamonu Sposób przyrządzenia:Do naczynia wlewamy mleko, następnie dodajemy mąkę i jajka, dokładnie mieszamy ze sobą, następnie. Obieramy jabłka i kroimy je. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy naleśniki na przemian z jabłkami. Każdą warstwę oprószamy cynamonem, cukrem oraz odrobiną masła.Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 40- 50 minut. Pyszności polecam.
0
Naleśniki z bananami 2 jajka ubić na pulchna masę z 3 łyżkami cukru. Do tej masy dodać: 1 szklankę wody gazowanej, 1 szklankę mleka, 2 łyżki oleju, szczyptę soli, 2 rozgniecione widelcem banany, cukier wanilinowy i mąki tyle, żeby można było smażyć cienkie naleśniki. Po usmażeniu naleśników, na środek każdego położyć kilka plaserków banana i posypać startą czekoladą. Naleśnik złożyć w kopertę i podsmażyć na maśle z obu stron. Podawać polane ubitą śmietaną, udekorowane bananami, posypane czekoladą.
0
Omlet prawie jak szarlotka Składniki: - 2 jajka, - 2 łyżki mąki pszennej, - pół łyżeczki cynamonu, - pół łyżeczki kardamonu, - szczypta soli, - olej do smażenia, - 2 jabłka, - śmietana, - cukier waniliowy, - łyżka cukru Wykonanie: Jabłka umyć, obrać ze skórki. Jedno pokroić w drobną kostkę, drugie- zetrzeć na grubej tarce i wszystko podsmażyć z cukrem. Mąkę przesiać z cynamonem i kardamonem. Białka ubić na sztywna pianę z solą i łyżką zimnej wody. Dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Dodać do jajek mąkę z cynamonem i kardamonem- ponownie delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Wylać ciasto omletowe. Usmażyć z obu stron. Usmażony omlet wyłożyć na talerz, posmarować jabłkami, polać śmietaną wymieszana z cukrem i cukrem waniliowym. Można udekorować owocami sezonowymi. Smacznego.
0
Omlet na słodko. składniki: 4 jajka 2 łyzki cukru 4 łyżki bułki tartej wykonanie: jajka dobrze roztrzepać dodać cukier i bułkę tartą, wylewać na rozgrzany olej, smażyć z obu stron
0
PEŁNOZIARNISTE NALEŚNIKI Z BANANOWO-CZEKOLADOWYM FARSZEM Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej Lubella 1,5 szklanki mleka 1 jajo łyżka śmietany szczypta soli, cukru waniliowego Składniki na farsz: 2 banany krem czekoladowy nutella Na rozgrzanym maśle lub oliwie z oliwek smażymy cienkie naleśniki. Całość smarujemy cienko Nutellą. Na połówce układamy pokrojonego w plasterki banana i przykrywamy drugą połówką naleśnika. Dekorujemy bitą śmietaną, rodzynkami i orzechami włoskimi.
0
Naleśniki szczególne: Placki naleśnikowe: mleko,woda,jajko,mąka. Nadzienie: Podsmażone mięsko np. z indyka, pomieszać z paskami papryki, kukurydzą, gotowanymi brokułami. Nadziać naleśniki, włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku aż serek się rozpuści. Smacznego.
0
NALEŚNIKI Z NUTKĄ EGZOTYKI Ciasto: mleko mąka jajko ciut oleju Wszystkie składniki zmiksować i smażyć na patelni Ser: ser biały półtłusty (opakowanie) jajko cukier wanilinowy (opakowanie) olejek zapachowy do ciast (pomarańczowy/cytrynowy) cukier kryształ (do smaku) owoce, rodzynki (ewentualnie) Połączyć składniki w makutrze, przełożyć placki naleśnikowe masą serową, i zarumienić na patelni. Podawać ciepłe, polane śmietaną z cukrem, ewentualnie przyozdobione owocami Smacznego p.s przepis na masę stworzyłam sama, a naleśniki od dawna podbijają serca moich znajomych:)
0
NALEŚNIKI BANANOWE 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 3 jajka 2 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu bananowego Wodę, mleko, sól i cukier - wszystko połączyć, dodać jajka. Na koniec wsypać mąkę i proszek budyniowy . Całość wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na rozgrzanym oleju. Proponuję naleśnika posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym i położyć plaster banana. Zwinąć w kształt rożka. Smacznego łasuchy
0
Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól Nadzienie: 70 dag pieczarek 30 dag cebuli 20 dag żółtego sera sól pieprz Ponadto: ketchup Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników. Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło polane ketchupem. Składniki wystarczą na 2 porcje. Smacznego.
0
Naleśniki z serem SKŁADNIKI: * 1 jajko, * 1.5 szklanki mleka, * 1.5 szklanki maki tortowej, * 1 łyżeczka cukru, * olej do smażenia, * 250 dag białego sera, * 2 żółtka, * śmietana, * cukier waniliowy, * cukier puder PRZYGOTOWANIE: W misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, dodajemy mąkę i cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej i nalewamy małą chochelka ciasto. Smażymy naleśniki z obydwu stron, aż będą złociste. Do osobne miski wkładamy biały ser, żółtka i wsypujemy cukier waniliowy, dokładnie mieszamy mikserem. Smarujemy naleśniki nadzieniem i zwijamy w ruloniki. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
0
naleśniki: 4 jaja 450 mleka ok. 250 g mąki pszennej szczypta soli płaska łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek Całe jaja dokładnie zmiksować z mlekiem, mąką i pozostałymi składnikami. (Nie dodawać proszku do pieczenia.) Ciasto naleśnikowe odstawić na ok. pół godziny. ruski farsz 1/2 kg ugotowanych, zmielonych ziemniaków 1/2 kg białego sera jajko podsmażona cebula podsmażone pieczarki pieprz, sól saładniki farszy wymieszać i doprawić do smaku jak na pierogi ruskie zawijać naleśnikowe koperty panierować w jajku i bułce tartej, chwilę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu doskonałe do czerwonego barszczu lub jako przystawka obiadowa
0
Naleśniki z masą serową z brzoskwiniami: 2 jajka, 1/2 szkl cukru, 1/2 l mleka, 1,5 szkl mąki, olej Wszystko razem ubić, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Smażyć na patelni na oleju:) Masa serowa: 1/2 kg sera białego, 3 jajka, 1/2 szkl cukru pudru, cukier waniliowy, brzoskwinie (z puszki) Ser przepuścić przez maszynkę 3krotnie. Cukier ubić z jajkami i dodawać po trochu sera. Brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać na końcu do ubitej masy. Masą przekładać naleśniki, na wierzchu ozdobić bitą śmietaną i kawałkami brzoskwiń.
0
Jajeczna przekładanka. * 12 jajek * 300 g szynki * 250 g sera żółtego * 2 cebule * 1 czerwona papryka * 1/2 pęczka szczypiorku * olej do smażenia * sól * pieprz * czerwona papryka 1.Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, szczypiorek umyć, posiekać. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty utrzeć na tarce. 2.Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać paprykę i szynkę, całość prze-smażyć i doprawić do smaku 3.Farsz podzielić na 4 równe części. Do miseczki wbijać po 3 jajka (ubić je dobrze) i dodawać przestudzoną porcję farszu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć po kolei 4 omlety, postępując według tego samego wzoru. 4.Gotowe omlety ułożyć w tortownicy, każdy przesypując tartym żółtym serem. Zapiekać około 8-10 minut w temperaturze 160° C. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
0
Strona 1 z 9

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.