Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zestaw młynkow KOTÁNYI

Utworzony przez katarzyna, 14 grudnia 2012 o 08:42
Fantazja 400 g świeżego szpinaku awokado marchew pomodor 2 jajka ugotowane na twardo 150 g sera feta 2 kiwi 2-3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny sól pieprz ziołowy Kotanyi zioła do sałatek Szpinak oczyścić,awokado obrać usunąć pestkę,miąższ pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny. Obrana marchew pokroić w paski ,kiwi w krążki.Pomidor i jajka w ćwiartki,ser w kostkę.Składniki sałatki umieścić w salaterce.Oliwę doprawic sokiem z cytryny,solą,pieprzem,ziołami do sałatek.Polać sałatkę.
0
Sałatka z sosem śliwkowym 2 awokado 2 grejpfruty 4 cykorie 100 g kiełków słonecznika 1/2 główki sałaty lodowej 8 suszonych śliwek kalifornijskich 50 ml brandy sok z cytryny łyzeczka białego i czarnego sezamu Kotanyi SOS-4 łyżki sosu sojowego,2 łyżki brązowego cukru,łyzka sosu ostrygowego,4 suszone śliwki,6 łyzek oleju słonecznikowego 1 awokado obrac pokroić na cząstki skropić sokiem z cytryny.Obrany grejpfrut podzielić na cząstki.Składniki sosu z wyjatkiem oleju zagotować,zmiksować.Po ostudzeniu dodać olej.Śliwki namoczyć w brandy,połączyć z awokado,grejpfrutem,kiełkami.Ułożyć na porwanej sałacie.Skropić sosem,resztę sosu rozlać dookoła sałatki.Posypać uprażonym na suchej patelni sezamem.
0
SAŁATKA Z MIETĄ 1/2 główki sałaty lodowej 50 dag chudej wołowiny sok z 1 limonki łyżka sosu rybnego łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu Kotanyi 2 łyżki oleju słonecznikowego mała papryczka chili 150 g mieszanych kiełków pęczek rzodkiewek pęczek dymki szczypiorek gałązki miety Wołowine pokroić w kostkę.Wymieszać sos rybny,cukier,pieprz.Podgrzać olej ,usmażyc mięso.Pod koniec smażenia dodać przygotowany sos,chwile smażyć.Przełożyć na talerz.Chili posiekać.Sałatę porwać,rzodkiewki pokroić w plasterki,,dymke posiekać.W salaterce wymieszać zieleninę z chili,kiełkami,ziołami,skropić oliwą,dodać mięso.
0
Zdrowa 1 duży brokuł 2 czerwone cebule 4 jajka ugotowane na twardo 4 pomodory mięsiste garść oliwek cztery łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kotanyi zioła do sałatek Brokuł ugotować all dante i podzielić na różyczki. Pomidoty pokroić na ósemki, jajka ugotowane podzielć na ósemki, cebulę pokroić w talarki, oliwki pokrić na pół.Składniki sałatki umieścić w salaterce.Majonez doprawić solą,pieprzem,ziołami do sałatek.Polać sałatkę.
0
Składniki -puszka czerwonej fasoli -dwie cebule -6 ziemniaków - koperek cięty Kotanyi -bio pietruszka Kotanyi -pieprz czarny Kotanyi -sól nauralna Kotanyi -majonez Wykonanie Gotujemy ziemniaki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia . W międzyczasie krojmy cebulę w kostkę .Gdy ziemniaki wystygną kroimy je w grubą kostkę , mieszamy z pokrojoną cebulą , fasolą, dużą ilością suszonego koperku i pietruszki .Wszystko mieszamy , dodajemy majonezu , przyprawiamy solą i pieprzem do smaku . Smacznego!!!
0
przepyszna sałatka - 1 słoiczek selera konserwowego lub świeży - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka groszku - 1 puszka fasoli - 1 puszka anansów - 200g szynki - 200g żółtego sera - 5 jajek - majonez + jogurt naturalny wykonanie: Ananasa odsączamy i kroimy na małe kawałeczki. Kukurydzę i groszek, seler i fasole odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę lub paseczki. Jajka w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sosem (majonez + jogurt) i doprawiamy. Sałatka najlepsza jest jak chwilkę postoi a smaki się nawzajem przenikną.
0
Składniki: -1 średniej wielkości kapusta pekińska - 3/4 puszki ananasów - 15 dkg rodzynek - 2 pomarańcze - 1 kwaśne jabłko - 4-5 łyżek majonezu - sok z połówki cytryny - cukier do smaku - szczypta pieprzu Kapustę pokroić w pióra, ananasy, jabłko i pomarańcze w drobną kostkę. Dodać rodzynki, skropić cytryną i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
0
Składniki: - 2 woreczki ryżu - 2 puszki tuńczyka w kawałkach - puszka kukurydzy - puszka ananasa - jedno średnie kwaśne jabłko - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany - łyżeczka musztardy kremskiej - sól, pieprz do smaku - natka pietruszki do dekoracji Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Tuńczyka osączyć z zalewy, ananasa i jabłko pokroić w kostkę, a czosnek wycisnąć przez praskę. Do ryżu dać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Najlepsza po schłodzeniu w lodówce
0
SAŁATKA Z POLĘDWICĄ 75g polędwicy wieprzowej sól morska Kotanyi Pieprz mielony czarny Kotanyi łyżeczka oleju saflorowego po 1/2 melona,pomarańczy mała cebula 1/2 główki sałaty 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka mrożonych ziół mieszanych Mięso natrzeć solą i pieprzem obsmażyć na oleju 2 min.Z melona usunąc pestki ,pokroić w kostkę.Pomarańcze podzielić na cząstki.Cebulę posiekać.sałatę oczyścić ,ułożyć na półmisku.Obłożyć kawałkami melona,pomarańczy,zostawiająć miejsce w środku.Posypać cebulą.Polędwice pokroić w plastry,ułożyć w środku.Śmieratną z ziołami lekko ubić ,doprawić solą,pieprzem,Polać sałatę.Sos pozostały ze smażenia podgrzać ,polać mięso.
0
Sałatka lodowa z piersią z kurczaka 1 główka sałaty lodowej,1 duży ogórek ,1 duży podwójny filet z kurczaka, 300ml jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki majonezu, przyprawa do pieczonego kurczaka z czosnkiem KOTÁNYI, 1 opakowanie przyprawy do sałatki Cezara KOTÁNYI, 1 łyżeczka czosnku granulowanego KOTÁNYI, olej Filet z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Z obu stron posmarować olejem i natrzeć przyprawą do pieczonego kurczaka z czosnkiem KOTÁNYI .Odstawić na 15 min w chłodne miejsce. Następnie przełożyć mięso na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Ciepły filet pokroić w kostkę. Sałatę lodową poszatkować na grube paski, ogórka pokroić w cienkie plasterki . W miseczce przygotować sos, wymieszać 1 opakowanie przyprawy do sałatki Cezara KOTÁNYI, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego KOTÁNYI, 300 ml jogurtu naturalnego i 2-3 łyżki majonezu. W misce połączyć wszystkie składniki i polać przygotowanym sosem. Smacznego!
0
Z KURCZAKIEM I ORZECHAMI 50 dag miesa z piersi kurczaka sól pieprz 2 łyżeczki ostrego curry Kotanyi łyżka oleju 15 dag zielonego groszku mrożony 2 puszki mandarynek 2 sałaty lodowe 20 dag majonezu 150 ml gestego jogurtu 4 łyżki solonych orzeszków ziemnych Mięso oprószyć solą i pieprzem,zrumienić z obu stron na oleju,zmniejszyć płomień smaży15 min.Ostudzone pokroić w plastry. Groszek ugotować.Mandarynki osączyć,syrop zachować .Satatę pokroić w paski.Majonez rozetrzeć z jogurtem,5 łyżkami zalewy z manderynek,doprawić curry,solą,pieprzem.Składniki sałatki wymieszać z sosem.Ułożyć na półmisku razem z plasterkami kurczaka.Posypać orzeszkami
0
PROSTA, SMACZNA -1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym ( najlepszy Lisnera) - 1/2 kapusty pekińskiej - 1 puszka kukurydzy ( najlepsza Bonduelle) - 2 duże łyżki majonezu ( najlepszy dekoracyjny Winiary) - sól - pieprz mielony KOTANYI Kapustę pokroić w piórka, dodać rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę, zalać majonezem, dokładnie wymieszać, doprawic solą i pieprzem mielonym KOTANYI ( pieprzu sporo). Gotowe. Smacznego. Czas przygotowania około 10 minut.
0
Sałatka cezara . Skład - filet z kurczaka podwójny , przyprawa kebab - gyros firmy Kotanyi , sałata lodowa ,majonez ,kiść ciemnych winogron , pieczywo tostowe ,garść startego sera parmezan lub inny żółty ,3 ząbki czosnku . Wykonanie - filet z kurczaka pokroić w kostkę zalać olejem (pół szklanki) wsypać przyprawę kebab gyros dokładnie wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki (6-8) . Następnie mięsko usmażyć na patelni , zostawić do wystygnięcia . Sałatę lodową pokroić wymieszać z majonezem i czosnkiem przaciśnięt ym przez praskę . Sałate ułożyc na półmisku (lepiej się prezentuje niż w salaterce) , posypać wystudzonym kurczakiem , następnie ułożyć winogronw przecięte na połówki (z winogron wyjąć pestki) , posypać grzankami (pieczywo tostowe pokroić w kostkę i przypiec w piekarniku) i na koniec posypać startym serem .ps jeżeli ktoś woli wersje light zamiast majonezu można dać jogurt naturalny , niestety nie smakuje już tak dobrze .Smacznego .
0
Sałatka z łososiem 1 kg szparagów 2 jajka ugotowane na twardo 2 tacki rukoli 4 łyżki orzeszków piniowych 20 dag pomidorów kotajlowych łyżka oliwy sól pieprz Kotanyi szczypta cukru 4 łyżki oleju słonecznikowego 3 łyżki białego octu winnego łyżeczka musztardy 15 dag plasterków wędzonego łososia Szparagi-odciąć zdrewniałe końce,gotować 15-18 min. w osolonej wodzie,ze szczyptą cukru.Orzeszki uprażyć na suchej patelni.Pomidorki poddusić na oliwie ,doprawić solą,pieprzem.Szparagi odcedzić,wywar zachować.Przeklać zimną wodą.Olej wymieszać z octem,muszardą,5 łyżkami wywaru ze szparagów.Doprawić pieprzem,solą,cukrem.Polać szparagi i ułożyć je na rukoli.Rozłożyć pomidorki,plasterki łososia.Przed podaniem posypać orzeszkami i posiekanym jajkiem.
0
Sałatka kurczak, ryż i ananas! składniki: pierś z kurczacza papryka puszka kukurydzy puszka ananas 2 saszetki ryżu 2-3 ząbki czosnku / lub w granulacie majonez jogurt naturalny przyprawy: kary, do gyrosa lub kebaba, papryka,sól, pieprz Ryż ugotować i odstawić do ostygnięcia następnie pokroić pierś z kurczaka w kostkę i obsypać przyprawą go gyrosa, troszkę papryki przyprawy odstawić na 2 godz. usmarzyć. Po ostygnięciu wrzucamy ryż i usmarzonego kurczaka do naczynia dodajemy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykię i ananasa, posypujemy przyprawą kary. Sól, pieprz do smaku Sos Do majonezu dodajemy jogurtu nat. i zgniecione ząbki czosnku. Sałatka pyszna na zimno jak i na ciepło. Smacznego
0
Prosta a efektowna i smaczna! [*]Pierś z kurczaka [*]Kukurydza [*]Rodzynki [*]Majonez [*]Przyprawy Mięsko kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy wystygnie dodajemy do miseczki razem z kukurydzą i sparzonymi wcześniej rodzynkami. Mieszamy składniki z majonezem i przyprawiamy solą i pieprzem lub czym kto woli Smacznego
0
Składniki: 1 brokuł ugotowany al dente - ostudzony i pokrojony na różyczki, opakowanie łososia wędzonego (100 -200g) - pokrojone w paski, puszka kukurydzy, 3 - 4 jaja ugotowane na twardo - pokrojone w ćwiartki, opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny. Na sos: 100 ml jogurtu greckiego lub naturalnego, 100 ml majonezu, pęczek koperku - poszatkowany, sól, pieprz do smaku. Wykonanie: wszystkie składniki ułożyć na półmisku, można także w salaterce warstwowo, skropić cytryną. Składniki na sos wymieszać - przełożyć do sosjerki. Wszystko schłodzić. Wyjąć z lodówki przed podaniem. Nakładać sałatkę na talerze i polewać sosem każdą porcję osobno. Smacznego!
0
Prosta, bardzo smaczna, choć kaloryczna: 30 dkg sera żółtego (twardy), 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasa, 3 duże ząbki czosnku, majonez. Zetrzeć żółty ser na tarce o dużych oczkach, czosnek zgnieść w prasce, wymieszać z 3 łyżkami majonezu. Do startego sera dodać pokrojony w dużą kostkę ananas (odsączony ze słodkiej zalewy), kukurydzę, sos czosnkowo-majonezowy, odstawić na 1/2 godz. Pycha !
0
KOLOROWA Z MIĘSEM 10 dag dzikiego ryżu 10 dag soczewicy 25 dag mięsa z pieczonego kurczaka 2 kolorowe papryki 1 cebula 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 5 dag rodzynków 500 ml bulionu z kostki łyżeczka curry Kotanyi łyżeczka chili Kotanyi sok z cytryny 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Kotanyi Mięta melisa Ryż i soczewicę zrumienić na patelni na 2 łyżkach oleju.Do wywaru dodać łyżeczkę curry.Ryż z soczwiwcą przełożyć do rondla zalać wywarem,gotować ,aż odparuje wywar.Umieścic naczynie w ciepłym miejscu.Rodzynki sparzyć.Kurczaka,papryki,cebule pokroić w kostkę.Czosnek posiekać.Dodać do ryżu.Doprawić sokiem z cytryny,solą,cukrem,pieprzem.Wymieszac i wstawić do lodówki na 60 min.Przed podaniem sałatkę posypać listkami mięty,melisy.
0
Sałatka "Pożegnanie Jesieni" Składniki : - 40dag makaronu świderki - 20 dag suszonych pomidorów w oleju - 10 dag czarnych oliwek bez pestek - kilka różyczek brokuła - 3 łyżki pestek słonecznika - ząbek czosnku ew czosnek w granulacie kotanyi - 5 dag startego parmezanu - zioła prowansalsie kotanyi - sół kotanyi - pieprz kotanyi PRZYGTOWANIE : Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą, studzimy brokuła gotujemy studzimy i rozdrabniamy pomidory kroimy w cienkie paseczki (chyba że ktoś lubi to mogą być "grube" a olej zachowujemy oliwki kroimy , siekamy czosnek ew dosypujemy z pudełeczka. Składniki mieszamy posypujemy startym parmezanem polewamy 3 łyżkami oleju z pomidorów , całość mieszamy. Pod koniec posypujemy pestkami słoneczknika. Gorąco polecam sałatka jest smaczna a przede wszystkim bardzo zdrowa. Smacznego !!!!! l
0
Strona 1 z 4

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.