Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis na sałatkę, wygraj zestaw młynkow KOTÁNYI

Utworzony przez katarzyna, 14 grudnia 2012 r. o 08:42
Sałatka z boczniaków i pieczonych przepiórek Sos-50 ml wywaru cielecego,2 łyżki octu jabłkowego,20 ml oleju z orzechów włoskich.30 ml oleju z pestek winogron,łyżka musztardy Dijon,łyżka marynowanego różowego pieprzu,biały pieprz Kotanyi.sól,cukier. Sałatka-500 g bocznaków,2łyżki oleku z pestek winogron,1/2 kapusty pekińskiej,4 przepiórki,50 g masła,200g winogron.8 małych pomidorków. listki trybuli Sos-wywar wymieszać z pozostałymi skladnikami. Boczniaki oczyściś,oprószyć sola,pieprzem-smażyć ok 2min na rozgrzanym oleju.osączyć na bibule. Kapustę pokroić w paski,obgotować -2 min.Przelać zimną wodą.Przepiórki oprószyć pieprzem piec na roztopionym maśle w piekarniku-8 min-180 stopni.Wonogrona obrać.Pomidory przekroić na połówki. Połowę sosu wymieszać z kapustą,ulożyć na talerzach,Grzyby wymieszać z pozostałym sosem,ułożyć dookała sałatki.Pierś i udka ułożyć na wierzchu,całość przybrać winogronami,pomidorami,listkami trybuli.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z WĘDZONYM INDYKIEM 4 banany 300g sałaty 3 kromki chleba tostowego 3 łyżki oliwy z oliwek 50 g orzechów włoskich 200 g wędzonego indyka -pierś pęczek szczypiorku pęczek natki 200 g jogutrtu 3 łyżki białego octu winnego 6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Kotanyi Chleb pokroić w kostkę razem z orzechami smażyć na oleju aż nabiorą złotego koloru.Szczypiorek i natkę posiekać.Zrobić dressing z jogurtu ,ocetu,oliwy,doprawić solą,pieprzem,dodać posiekane zioła.Pierś indyka pokroić w kawałki ,banany w plasterki.Zmieszać banany z sałatką,grzankami,mięsem.Podawać z dressingiem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z sosem curry Filet z piersi kurczaka po szczypcie cynamonu,imbiru,gałki -Kotanyi kolorowy pieprz Kotanyi sól 6 plasterków ananasa 30 g orzechów włoskich 3 łyżki rodzynków oliwa natka SOS;po 3 łyżki jogurtu,majonezu,łyżka curry Kotanyi Mięso pokroić w paski,posypać przyprawami,obsmażyć na oliwie,aby pozostało soczyste.Przełożyć na talerz,odsączyć tłuszcz. Sos-wymieszać składniki, Orzechy posiekać,ananasa pokroić w kostkę.Ostudzone mięso połaczyć z ananasem,orzechami,rodzynkami.Polać sosem,posypać natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z kaszy gryczanej kukurydzy i rodzynek 2 szkl kaszy gryczanej puszka kukurydzy czerwona i żółta papryka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 5 dag rodzynek sól pieprz Kotanyi natka sos winegret Papryki pokroić w kostkę,seler i cebule posiekać.Kaszę ugotować na sypka,dodać warzywa,gotować kilka minut.Ostudzić .Dodać kukurydzę,rodzynki,,sos winegret.Doprawić przyprawami,posypać natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Cytrusowa z wątróbką 50 dag wątróbki z kurczaka 1 grejpfrut 1 pomarańcza 1 jabłko po 1/2 główki sałaty lodowej masłowej,czerwonej pęczek rukoli 2 łyżki musztardy francuskiej sok z 1 cytryny oliwa ocet balsamiczny sól ziołowa Kotanyi pieprz czosnkowy Kotanyi Rozmaryn kotanyi łyżka maki Wątróbkę obtaczać w mące,usmażyć na 2 łyżkach oleju.Zdjąć z patelni oprószyć solą ziołową,pieprzem czosnkowym.Grejpfrut i pomarańcze obrać ,podzielić na cząstki.Jabłko pokprój na plasterki,skropić sokiem z cytryny.Sałatę porwać,ułożyć w salaterce.Na niej umieścić rukolę,mieszankę owoców,wątróbkę. Sos-musztardę wymieszać z 2 łyżkami oliwy,2 łyżkami octu,łyżeczką pieprzu czosnkowego,łyżeczką rozmarynu.Doprawić solą czosnkową.Sosem polać sałatkę.Podajemy z bagietką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z wołowiną fasolką szparagową żurawinami 70 dag chudej wołowiny 60 dag zielonej fasolki szparagowej 50 dag bobu 30 dag szpinaku garść suszonych żurawin szczypiorek natka pieprz Kotanyi sól Sos-5 łyżek oliwy,3 łyzżi soku z cytryny-wymiesza Mięso pokroić na plastry,rozbić,usmażyć na patelni grillowej.Posypać solą ,pieprzem,pokroić w paski.Fasolkę i bób ugotować osobno w osolonej wodzie.Ostudzony bób obrać.Szpinak oczyścić,połączyć z mięsem,fasolką,bobem.Doprawić solą,pieprzem.Rozłożyć na talerze.Posypać zieleniną,skropić sosem,posypać żurawiną.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
DROBIOWA Z CYTRUSAMI Podwójna pierś z kurczaka-ugotowana 1 sałata 2 owoce kiwi 2 jabłka 1 pomarańcza 2 mandarynki Sos-3 łyżki oleju słonecznkowego,sok z 1/2 cytryny,estragon Kotanyi,tumianek Kotanyi,cukier,sól,pieprz Kotanyi Sałatę porwać.Mięso pokroić w kostkę.Owoce obrać ,podzieliść na cząstki,obrać z błonek.Jabłka pokroić w kostkę,kiwi w półplasterki.Wszystkie składniki ułożyć w salaterce.Olej wymieszać z sokiem z cytryny,doprawić solą,pieprzem,cukrem.Polać sałatkę,odstawić na 1 godz do lodówki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Drobiowa z orzechami laskowymi 40 dag piersi z kurczaka łyżka oleju 15 dag makaronu kolanka duża gruszka 5 dag orzechów laskowych 1/2 szkl majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu łyżka soku z cytryny łyżka musztardy łyżka curry Kotanyi pieprz Kotanyi sól,cukier Mięso oprószyć solą i pieprzem ,obsmażyć na oleju.Pokroić w kostkę.Makaron ugotować.Orzechy posiekać.Obraną gruszkę pokroić w kostkę. Sos-majonez połączyć z jogurtem,sokiem,musztardą,curry,szczyptą soli,pieprzu,cukru.Polać sałatkę.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka rybna z galaretą 40 dag gotowanej ryby 2 duże winne jabłka 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone mały seler po 3 łyżki majonezu,naturalnego jogurtu 1 1/2 szkl soku pomidorowego łyżeczka startego chrzanu 15 g żelatyny pieprz Kotanyi sól łyżeczka koperku Żelatyne namoczyć w 4 łyżkach wody.Gdy napęcznieje,podgrzać ,rozpuscić.Wymieszać z sokiem pomidorowym,dodać chrzan,doprawić solą i pieprzem.Wlać do salaterki i wstawić do lodówki.Ugotowaną rybe pokroić na kawałki.Seler ugotować ,pokroić w kostkę.Cebulę posiekać .Jabłka i ogórek obrać pokroić w kostkę.Jajka ugotować ,pokroić w kostkę.Wszystkie składniki sałatki połaczyć,doprawić solą,pieprzem.Galaretę wyjąć,pokroić w dużą kostkę,ułożyć na sałatce.całość polać majonezem wymieszanym z jogurtem,posypać koperkiem.Do sałatki najlepsze jest mięso z dorsza,szczupaka lub łososia.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA JABŁKOWA SOSEM RUMOWYM 50 dag jabłek 25 dag winogron- jasne sok z 1/2 cytryny 100 ml białego półwytrawnego wina 30 ml białego rumu 3 łyżki cukru łyżka miodu szczypta imbiru Kotanyi cynamon Kotanyi 4 daktyle 4 łyżki wiórków kokosowych Obrane jabłka pokroić w kostkę.Winogrona obrać,przekroić na połówki ,usunąć pestki.Owoce wymieszac z sokiem z cytryny,winem,cukrem.Odstawić na 2 godz.Odlać marynatę,gotować ją na małym ogniu,aż wyparuje połowa płynu.Dodać miód,szczyptę cynamonu,imbiru i rum.Ostudzoną marynatą polać sałatkę.Posypać wiórkami.Smak tej wykwintnej sałatki podniesie lampka białego wina półwytrawnego.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z indykiem i migdałami 40 dag upieczonej piersi z indyka 1/2 szkl długoziarnistego ryżu 4 cykorie duże jabłko lub gruszka łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki rodzynek 15 migdałów łyżeczka kurkumy Kotanyi łyżka sosu sojowego 3 łyżki majonezu mały jogurt naturalny pieprz sól Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kurkumy,sosu sojowego.Z cykorii wyjąc środek,a listki pokroić w paski.Jabłko lub gruszkę obrać ,pokroić w słupki,skropić sokiem z cytryny.Mięso pokroić w kostkę.Rodzynki sparzyć.Migdały obrać ,podzielić na połówki.Wszystkie składniki wymieszać z majonezem,jogurtem.doprawić do smaku solą,i pieprzem. Gdy Cykoria jest gorzka włożyć ją na 1 godz do osłodzonej wody,osączyć.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z INDYKIEM I SHERRY 20 dag wędzonego indyka-pierś 5 bananów 15 dag zielonego groszku z puszki 8 dag czerwonej cebuli 20 dag pomidorków koktajlowych 2 łyżki czerwongo pieprzu Kotanyi 15 dag jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy 3 łyżki octu wonnego 5 łyżek posiekanej mieszaki ziół 4 łyżki oliwy z oliwek 1 sałata 1 kieliszek sherry sól pieprz Cebulę posiekać,groszek osączyć.Mięso pokroić w kostkę,pomidorki na połówki.Jogurt wymieszać z 5 łyżkami przegotowanej wody,octem ,sherry,ziołami,solą,musztardą,rozgniecionym pieprzem,oliwą.Sałatę porwać.Banany pokroić w paski. Składniki sałatki połączyć.Salaterkę wyłożyć sałatą,umieścić sałatkę.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA KALIFORNIJSKA puszka ananasów-425 g puszka manderynek-300 g 1 galaretka cytrynowa 2 starte marchewki 50 g rodzynek 2 dymki 2 szkl ugotowanego ryżu sałata W soku z mandarynek i ananasow rozpuścić galaretkę.Ananasa pokroić na kawałki,połączyć z mandarynkami,rodzynkami,marchewką ,cebulą.Zalewamy połową galaretki.Odstawiamy do lodówki.Pozostałą galaretkę mieszamy z ryżem.Układamu na ściętej galaretce.Po całkowitym ostygnięciu,wyjmujemy gataretkę na półmisek wyłożony sałatą.Podajemy z zimnym mięsem drobiowym
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z OWOCAMI 2 podwójne piersi z kurczaka 2 szkl bulionu z kurczaka mielony pieprz czarny Kotanyi sól po- 1 marchew,czerwony burak,rzepa,cukinia,zółta papryka po10 dag rzodkiewek,truskawek,malin kawałeczek selera naciowego pokrojonego w paski po 30 ml octu owocowego,oliwy z oliwek,musztardy Dijon szczypta cukru szczypiorek Mięso zalać bulionem,gotować 8 min.Wyjąć mięso,bulion odparować do połowy objetości.Ostudzić,dodać ocet,musztardę ,oliwę .Doprawiamy cukrem ,solą,pieprzem.Rzodkiewki i truskawki kroimy w plasterki.Warzywa obrać pokroić w paski,układamy je razem z owocami na 4 talerzach.Na środku każdego układamy pierś,polewamy sosem.Posypać szczypiorkiem.Podajemy z pieczywem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z wątróbek indyka i gruszek 2 gruszki 2 łyżeczki soku z cytryny 45 dag wątróbki z indyka 6 łyżek oliwy z oliwek łyżka octu jabłkowego łyżeczka musztardy francuskiej łyżeczka miodu 2 łyżeczka estragonu Kotanyi pieprz czarny mielony Kotanyi sól 175 g różnych sałat Obrane gruszki pokroić w kostke ,skropić sokiem z cytryny.Wątróbkę usmażyć na połowie oliwy-5 min.Pozostałą oliwę,ocet,musztardę doprawić solą,pieprzem.Liście sałaty z gruszkami rozkładamy na 4 talerze.Wątróbę wkładamy do patelni,zalewamy sosem,dusimy przez chwilę.Wykładamy na porcje sałaty.Posypujemy estragonem.Sałatkę podajemy z młodymi ziemniakami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z fasolki szparagowej z pieczarkami Składniki na 2 porcje: - 40 dag mrożonej fasolki szparagowej - 15 dag pieczarek - 1 łyżka masła - garść kiełków fasoli mung - kawałek chili - natka pietruszki lub świeża kolendra - olej - pieprz KOTÁNYI - sól [b]Sposób wykonania:[/b] 1. Fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 2–3 minuty, aż będzie miękka. Dokładnie osącz. 2. Pieczarki oczyść, opłucz, osącz, pokrój w plasterki. Obsmaż na maśle, duś na małym ogniu, aż odparuje z nich cały płyn. 3. Kiełki opłucz, osącz. 4. Papryczkę chili drobno posiekaj. 5. Kiełki i chili dodaj do pieczarek, całość przesmaż, mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem, poczekaj, aż wystygnie. 6. Natkę pietruszki lub kolendrę opłucz, osusz, oberwij listki. Pieczarki i kiełki dodaj do fasolki, całość delikatnie wymieszaj. 7. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop 2 łyżkami oleju, wymieszaj z zieleniną. SMACZNEGO! Qlka86
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
słoiczek selera puszka kukurydzy papryka czerwona papryka żółta groszek konserwowy marchewka konserwowa
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka na gorąco 200 ml soku z pomarańczy 4 łyżki cukru cynamon Kotanyi 50 ml rumu po 2 jabłka,nektarynki,pomarańcze 1 karambola mieta orzechy włoskie Cukier skarmelizować,dodać sok z pomarańczy,wymieszać.Gotować ,aż odparuje połowa płynu.Owoce obrać ,podzielić na cząstki,lub grubsze plastry.Ułożyć na tackach do grillowania lub blaszce wyłożenej folią.Skropić syropem.Zapiekać 8 min.Rozłozycćdo pucharków,polać pozostałym sosem.Posypać miętą ,posiekanymi orzechami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
SAŁATKA Z CIELĘCINĄ 25 dag pieczonej cielęciny 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 szkl zielonego groszku konserowego 10 dag ogórków konserwowych 1 cebula 1 jabłko łyżka posiekanej natki 3 łyżki oliwy z oliwek sól,cukier pieprz Kotanyi sok z cytryny Cielęcine pokroić w kostkę.Jajka i ogórki w słupki.Jabłko ,cebulę w drobną kostkę.Składniki połączyć,dodać osączony groszek,natke,oliwę.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Sałatka z soczewicy 40 dag piersi z kurczaka 2 puszki soczewicy po 425 ml mała puszka ananasów 1 selery naciowe 2 marchewki 3 łyżki octu z białego wina 5 łyżek oleju 2 łyżki masła łyżeczka musztardy łyżeczka curry Kotanyi pieprz grubo mielony Kotanyi sól Mięso obsmażyc na maśle z każdej strony.Przyprawić solą i pieprzem.Soczewicę osączyć.Ananasy osączyć syrop zachować.Seler pokroić w plasterki,marchew w słupki. Marynata- ocet zmieszać z odrobimną soku z ananasów,doprawić solą,pieprzem curry,łyżeczką musztardy.Dodać olej-utrzeć.Warzywa włożyć do salaterki ,dodać pokrojone w paski mieso.Całość wymieszać ,polać sosem.Odstawić do lodówki na 1/2 dodz.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...