Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Podaj przepis, wygraj zestaw nagród od firmy Pudliszki

Utworzony przez Ewa, 20 lipca 2012 r. o 11:51
veyna1984@interia.pl
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Młoda duszona kapusta z kiełbaską i marchewką - moje ulubione danie jednogarnkowe,szybkie i tanie. Potrzebne są :1 główka kapusty najlepiej młodej,3-4 marchewki,1 cebulka,pęczek kopru,troszkę oleju,sól,pieprz,łyżeczka Vegety,1 koncentrat pomidorowy. Na dno dużego garnka wlewam olej,kiełbaskę,cebulę i marchwe kroję w kosteczkę i wstawiam na palniku na 1 poziomie. Kapustę obieram i siekam drobno,przyprawiam do smaku,dodaję drobno posiekany koper,najlepiej świeży.Od czasu do czasu lekko podlewam wodą i mieszam aby się nie przypaliło. Duszę ok 2 godzin aby kapusta była miękka,na koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Danie można jeść z pieczywem,ziemniakami,można je również mrozić. Polecam i życzę smacznego.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
jolcia1984@interia.pl
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Kugel,inaczej babka ziemniaczana,najlepsza z młodych ziemniaków,to danie proste do zrobienia i bardzo smaczne.Składniki (zależne od naczynia,w którym będziemy przygotowywać potrawę)-odpowiednia ilość ziemniaków,cebula,jajka,żeberka wieprzowe,przyprawy.Obrane ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce,dodajemy jajka,wyrabiamy ciasto i przyprawiamy do smaku.Żeberka obsmażamy na patelni,wykładamy na formę do pieczenia,zalewamy ciastem i pieczemy do chwili uzyskania złocistej skorupki na potrawie. Pieczenie trochę potrwa,ale naprawdę warto poczekać,gdyż smak potrawy wynagrodzi nam to z nawiązką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zapiekanka ziemniaczana Taką zapiekankę przygotowuję w dużym naczyniu Zepter. Dno i boki naczynia wykładam liściami kapusty białej. Przygotowuję po 1 porcji: pokrojonego w plastry boczku wędzonego, pokrojonej w plastry cebuli, pokrojone w plastry pieczarki ale wcześniej przesmażam je na oleju aby odparowały wodę, 2 porcje pokrojonych w cienkie plastry ziemniaków. Na spodzie garnka na kapuście układam warstwami : boczek, ziemniaki, cebulę, pieczarki itd. Ziemniaki, cebulę i pieczarki posypuję vegetą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi. Na wierzchu powinny byc pieczarki, układam teraz wędzone nogi z kurczaka lub skrzydełka i okrywam zapiekankę na górze liściami kapusty białej. Stawiam na ogniu i duszę około 40 minut aż będą ziemniaki miękkie.Jest wspaniała, aromatyczna i bardzo smaczna.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Podaję e-mail r.helt@wp.pl do zapiekanki ziemniaczanej dodanej przez Krystynę
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
bezmięsne leczo 1kg papryki 1kg pomidorków, 1kg cukini, 1 kg cebulki, pieprz,sól, zioła do smaku wszystkie składniki kroimy w kostkę wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości ok 15 minut, bardzo tanio smacznie szybko i zdrowo.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Moje ulubione danie jednogarnkowe to Garnek z mięsiwem, gotuję kawałki kurczaka w kostce bulionowej z ziołami i warzywami w sosie, pyszotka :))) Innym równie lubianym jest leczo zimową porą, a w wakacje- gulasz rybny! :) Gulasz Rybny Składniki: - 60dag filetów rybnych, - około pół 50dag małych rybek, - 2cebule, - 3 papryrki, - 4 pmidory, - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, - 3 ząbki czosnku, - przyprawy do smaku, sól, pieprz, kminek, ostra papryka. Wykonanie: Drobne rybki opłukać i zalać 2 litrami wody. Cebulę i czosnek drobno pokroić i dodać do rybek. Całość posolić i popieprzyć. Zagotować, dodać odrobinę ostrej papryki. Gotować około godzinki po czym całość zmiksować blenderem, dodać pokrojone papryki i pomidory, dodać kminek, zagotować. Włożyć filety oraz dodać koncentrat pomidorowy wg uznania. Gotować parę minut na wolnym ogniu i gotowe! Smacznego!
Ostatnio edytowany 20 sierpnia 2012 r. o 20:08
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Jak każdy facet, nie lubię siedzieć w kuchni, ale lubię eksperymentować na ostro! Ostatnio wpadł mi w oczy przepis na Gulasz Węgierki - Bogracz i poekserymentowałem sobie ;-) Wyszedł wyśmienicie. Oto przepis: Węgierski gulasz. Składniki: -1kg łopatki wieprzowej, -5strączków różnokolorowej papryki, -kilka ooooostrych papryczek, -3ziemniaki, -2cebule, -2ząbki czosnku, -2 kostki bulionowe, -100g śmietany, -odrobina mąki -łyżka koncentratu pomidorowego -ulubione przyprawy. Kluski czipetki: -300g mąka, jajko, 100ml wody, sól. Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę, papryki i papryczki pociąć w paski, a cebule i czosnek posiekać drobno. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić mięso, dodać do smażenia posiekane warzywa. Po paru minutach zalać bulionem (2kostki rozpuszczone we wrzątku- w 1litrze wody). Dusić 30minut. W tym czasie ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę, włożyć do gulaszu, gdy mięso zmięknie. Doprawić przyprawami i zagotować. Śmietanę, mąkę i koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać i dodać pod koniec gotowania. Kluski: mieszamy składniki i wyrabiamy ciasto w ładną kulę. Robimy małe 1-2 cm kulki- kluseczki, gotujemy parę (3-4) minut i dodajemy do gulaszu. Prawdziwie wakacyjny, podróżniczy gulasz!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Prawdziwe pieniądze  http://pieniazek.latwy.pl  Sprawdź i zacznij zarabiać!  
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Strona 10 z 10

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...