Makowiec na cieście francuskim
Ciasto ze składników: 30 dag masła, 30 dag mąki, 3 żółtka, 3 łyżki wody, odrobinkę proszku do pieczenia, zagnieść, podzielić na dwie części.
Mak; składniki - 30 gad maku, 6 żółtek, 15 dag orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, 30 dag cukru pudru, 9 białek, olejek migdałowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.Mak sparzyc i zemleć(lub gotowy zmielony), utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać mak i resztę składników, mieszając, Ubić pianę z białek i wymieszać z resztą.
Położyć w blaszce: ciasto,mak,ciasto. Piec w temp. 180-200 C przez 40-50min. Przepis sprawdzony, zaczerpnięty z książki "103 ciasta siostry Anastazji"
|
|
Now I know Louis Vuitton Handbags that in order to grow and flourish I must spare no efforts in doing things and keep a little in advance of the times.Those who reach the top Gucci Handbags are the ones who are not content with doing only what are required of them.They do more.They go the extra mile.And another.Now I know that I cannot pursue Cheap Louis Vuitton Handbags a worthy Gucci Handbags Sale goal,steadily and persistently, with all the powers of my mind and yet fail.If I focus the rays of sun with a burning glass,even in the coldest days of winter,I can kindle a fire with ease.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|