ŚW. AGNIESZKO, MÓDL SIĘ ZA NAMI.
|
|
Módlmy się: Z prośbą o potrzebne łaski, aby każdy był szczęśliwy. Amen.
|
|
Każda chwila jest cenna, a każdy czas, który dobrze spożytkujesz, będzie skarbem zdobytym przez ciebie.
św. Jan Bosko
|
|
Św. Janie Bosko, módl się za nami.
|
|
Modlitwa jest dialogiem i rozmową z Bogiem, porażką zła i odwróceniem się od grzechu.
św. Grzegorz z Nyssy
|
|
Dzisiejsza Ewangelia mówi - Jezus uzdrawia chorych (Mk 6,53-56).
Gdy Jezus i uczniowie Jego się przeprawili, przypłynęli do ziemi Genezaret i przybili do brzegu.
Skoro wysiedli z łodzi, zaraz Go poznano. Ludzie biegali po całej owej okolicy i zaczęli znosić na noszach chorych, tam gdzie, jak słyszeli, przebywa. I gdziekolwiek wchodził do wsi, do miast czy do osad, kładli chorych na otwartych miejscach i prosili Go, żeby choć frędzli u Jego płaszcza mogli się dotknąć. A wszyscy, którzy się Go dotknęli, odzyskiwali zdrowie.
Lekarz świata.
Jezus i uczniowie ciągle są w drodze. Zbawiciel wszystkim daje możliwość poznania siebie i nawiązania relacji wiary. To jedyny sposób, by doświadczyć uzdrawiającej bliskości Jezusa. On przyszedł, aby uzdrowić naszą relację ze Stwórcą, czyli dokonać naszego nowego stworzenia, pojednać nas z Ojcem. On przychodzi również do mnie. Ja też potrzebuję bliskości Boga, Jego uzdrawiającego dotknięcia. Moje choroby i wszelkie słabości mogą być mobilizacją ku temu. Tak naprawdę chodzi jednak o to, aby odkryć, że Bóg już czeka na mnie, zanim uczynię pierwszy krok, że chce mi dać o wiele więcej, niż o to proszę. I że Jego miłość się nie wyczerpuje. Nie muszę być zazdrosny, że inni doznają jej więcej. Bo Jezus przyszedł do wszystkich, aby każdemu dać możliwość uzdrawiającego spotkania.
Módlmy się: Obym nigdy nie zapomniał, Panie, że Ty jesteś lekarzem wszystkich chorób. Niech moja wiara zawsze kieruje moje kroki ku Tobie. Amen.
Edycja Świętego Pawła
|
|
Módlmy się: Z prośbą o cud, aby wszyscy, których Pan dotknie, odzyskiwali zdrowie. Amen.
|
|
Jezus głosił Ewangelię o królestwie
i leczył wszelkie choroby wśród ludu. (Mt 4,23)
|
|
Matko Boża z Lourdes, módl się za nami.
|
|
Dziękczynno - Błagalna - w intencji Panu Bogu wiadomej. Jezu, ufam Tobie
|
|
Radość to słoneczny kolor życia.
Samuel Taylor Coleridge
|
|
"Starajmy się, aby w naszym życiu, było jak najwięcej miłości."
|
|
PROŚBA -
W intencji za tę próbę, sprawdzian, egzamin...za DROGĘ...Jezu, ufam Tobie
|
|
Módlmy się, prośmy i dziękujmy...wytrwale!
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|