Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Śledzie powszednie
Składniki: 50 dag płatów śledziowych, 5 liści laurowych, 10 kulek ziela angielskiego, gwiazdka anyżu, 2 goździki, łyżka chilli, po szklance wody, octu i cukru, 100 ml śmietany 30%, 1 świeży ogórek, 10 ml śliwowicy, pieczarka konserwowa, ogórek konserwowy, 2 łyżki musztardy.
Wykonanie: filety moczyć w wodzie 6 godzin. Podzielić na kawałki. Z wody, octu, cukru i przypraw zrobić zalewę. Zalać śledzie, odstawić na kilka dni. Śmietanę połączyć ze śliwowicą. Zmiksować ogórek, pieczarkę i musztardę. Wyłożyć śledzie na półmisek, ozdobić emulsją z ogórka oraz śmietaną. (Szymon Boguta)