Recenzje książek

Praca zbiorowa – "Kuchnia kanibala, czyli 22 potrawy z człowieka”

Dodano: 13 grudnia 2009, 20:34
Autor: (jesz)

Wydawnictwo Replika

W portalu Wirtualna Polska, w dziale Rozrywka, premiera książki "Kuchnia kanibala, czyli 22 potrawy z człowieka”.

Oto fragment tekstu reklamującego tę zaskakującą pozycję wydawniczą:
"To jedyna na rynku, bogato ilustrowana książka kucharska dla nieortodoksyjnego smakosza. Już nigdy nie zaskoczy Cię niespodziewana wizyta teściów, krewnych i przyjaciół, kiedy w lodówce tylko półtusza z listonosza. Otwórz się na magiczny świat kuchni kanibala i zajadaj aż ci się będą uszy trzęsły!”

Z polecanych dań szczególne wrażenie robią zimne nóżki i móżdżek w burakach.
Jak się robi drugie z nich? "Do 2 litrów wrzącej wody wlewamy ocet, wkładamy mózg, obgotowujemy przez średnio 10 minut (w zależności od wykształcenia lub płci dawcy). Następnie wyjmujemy na sito i po odsączeniu obieramy z żyłek. Ugotowane buraki ścieramy drobno na tarce i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażamy na smalcu, aż do powstania zwartej masy, którą wykładamy na półmisek. Na wierzch kładziemy mózg i obficie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z grzankami.”

Brrr. Nic dziwnego, że autorzy tego i pozostałych przepisów swoje nazwiska postanowili zatrzymać w tajemnicy.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

CGK - aplikacja mobilna