Idzie Kapuscie ta robota jak krew z nosa .Dwa miesiące temu o tym mówiono miesiąc temu kasę sejmik przyznał a dopiero teraz umowy są przygotowane.Urząd pracuje jakby na zwolnionych obrotach .Sekretarz gwiazdą internetu Kapusta jak wystraszony zając dyr. od środowiska nie bardzo wie o co chodzi.
|
|
Mięso z dzika jest takie drogie a oni dają tylko 2 stówy, jak w Lidlu ostatnio 300 g dzika kosztowalo 8 zł
|
|
myśliwi to ponadpolityczna kasta i rząd ma w ***
|
|
Znalazłem. Każdy poseł i członek pisu to zdechły dzik. Nagrodę proszę przekazać na rękopis Potopu Henryka Sienkiewicza. Dziękuję.
|
|
a ile za martwego polityka szczebla centralnego?
|
|
dobry polityk, to martwy polityk
|
|
Co za debile - przecież teraz okoliczni chłopi urządzą rzeź dzikom. "- On już tu leżał, panie, musi chory" "- Z poderżniętym gardłem?" "- Ja tam się na afrykańskich chorobach nie znam"
|
|
A można też zrobić puche!!
Bierzemy 5 kg szynki, łopatki lub obu tych mięs razem i peklujemy na sucho pokrojone w kawałki 4 x 5 cm mięso. Stosuję prostą peklę: peklosulu 18 gram na 1 kg mięsa plus cukier zgodnie ze znaną recepturą. Wstawiam do chłodziarki i trzymam 48 godzin w temp. 4 stopni C.
Po tym czasie mięso przepuszczam przez maszynkę: ścięgniste kawałki na sicie 5 mm a te bez ścięgien na największych oczkach jakie posiadam do danej maszynki jednak bez używania szarpaka.
Na 5 kilogramów mięsa trzeba dodać:
Pieprz naturalny zmielony 3,5 g
Papryka słodka 5 gram
Ziele angielskie mielone 1,5 GRAM
Cukier 10 gram
Całość dobrze mieszamy tak aby przyprawy równo rozprowadzić w masie.
Napełniamy puszki (foto w załączniku) i rozpoczynamy zamykanie. Zamknięte puszki poddajemy sterylizacji.
Jeśli nie mamy zamykarki to nie problem. Turystyczna daje się wykonać w słoikach z tym, że wówczas nie przypomina tej wożonej do Bułgarii. Tak samo jak z puszki da się po podgrzaniu zrobić z niej turystyczny obiad z makaronem, ziemniaczkami i surówką ze świeżych pomidorów i papryki kupionej np. na bazarze w Warnie. Jak do Warny daleko - to i pobliski bazar zaspokoi zapotrzebowania, a wspomnienie powróci! I ten smak.....
|
|
A za martwego Lisa też płacą jak się go znajdzie?
|
|
Znalazłem żywego w studzience , zgłosiłem , przyjechali strażacy , po godzinie myśliwy i zastrzelił . Odjechałem żeby mnie krew nie zalała . Ludzie olewać wszystkie służby damy sobie rade .
|
|
Co za debile ... potrzfią pisać ------- dziki wyginęły na przełomie roku. Wiosną już nie było buchtowań, a więc i dzików. A tych. co chcą nagradzać za szukanie padliny, to chyba do psyhiatry trzeba odesłać, albo i na policję: a co z zasadami bioasekuracji/ ? Mało jest chorych, to jeszcze trzeba to roznieść. Co za głąby, bezdenne |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|