Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Znalazłeś martwego dzika? Dostaniesz 200 zł. "Zobaczymy jak będzie z odzewem"

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 8 sierpnia 2017 o 20:10 Powrót do artykułu
Idzie Kapuscie ta robota jak krew z nosa .Dwa miesiące temu o tym mówiono miesiąc temu kasę sejmik przyznał a dopiero teraz umowy są przygotowane.Urząd pracuje jakby na zwolnionych obrotach .Sekretarz gwiazdą internetu Kapusta jak wystraszony zając dyr. od środowiska nie bardzo wie o co chodzi.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Mięso z dzika jest takie drogie a oni dają tylko 2 stówy, jak w Lidlu ostatnio 300 g dzika kosztowalo 8 zł
Zaloguj się, aby oddać głos
0
myśliwi to ponadpolityczna kasta i rząd ma w ***
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Znalazłem. Każdy poseł i członek pisu to zdechły dzik. Nagrodę proszę przekazać na rękopis Potopu Henryka Sienkiewicza. Dziękuję.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
a ile za martwego polityka szczebla centralnego?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
dobry polityk, to martwy polityk
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Co za debile - przecież teraz okoliczni chłopi urządzą rzeź dzikom. "- On już tu leżał, panie, musi chory" "- Z poderżniętym gardłem?" "- Ja tam się na afrykańskich chorobach nie znam"
Zaloguj się, aby oddać głos
0
A można też zrobić puche!! Bierzemy 5 kg szynki, łopatki lub obu tych mięs razem i peklujemy na sucho pokrojone w kawałki 4 x 5 cm mięso. Stosuję prostą peklę: peklosulu 18 gram na 1 kg mięsa plus cukier zgodnie ze znaną recepturą. Wstawiam do chłodziarki i trzymam 48 godzin w temp. 4 stopni C. Po tym czasie mięso przepuszczam przez maszynkę: ścięgniste kawałki na sicie 5 mm a te bez ścięgien na największych oczkach jakie posiadam do danej maszynki jednak bez używania szarpaka. Na 5 kilogramów mięsa trzeba dodać: Pieprz naturalny zmielony 3,5 g Papryka słodka 5 gram Ziele angielskie mielone 1,5 GRAM Cukier 10 gram Całość dobrze mieszamy tak aby przyprawy równo rozprowadzić w masie. Napełniamy puszki (foto w załączniku) i rozpoczynamy zamykanie. Zamknięte puszki poddajemy sterylizacji. Jeśli nie mamy zamykarki to nie problem. Turystyczna daje się wykonać w słoikach z tym, że wówczas nie przypomina tej wożonej do Bułgarii. Tak samo jak z puszki da się po podgrzaniu zrobić z niej turystyczny obiad z makaronem, ziemniaczkami i surówką ze świeżych pomidorów i papryki kupionej np. na bazarze w Warnie. Jak do Warny daleko - to i pobliski bazar zaspokoi zapotrzebowania, a wspomnienie powróci! I ten smak.....
Zaloguj się, aby oddać głos
0
A za martwego Lisa też płacą jak się go znajdzie?
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Znalazłem żywego w studzience , zgłosiłem , przyjechali strażacy , po godzinie myśliwy i zastrzelił . Odjechałem żeby mnie krew nie zalała . Ludzie olewać wszystkie służby damy sobie rade .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
undefined napisał:
Co za debile - przecież teraz okoliczni chłopi urządzą rzeź dzikom. "- On już tu leżał, panie, musi chory" "- Z poderżniętym gardłem?" "- Ja tam się na afrykańskich chorobach nie znam"
 Co za debile ... potrzfią pisać  ------- dziki wyginęły na przełomie roku. Wiosną już nie było buchtowań, a więc i dzików. A tych. co chcą nagradzać za szukanie padliny, to chyba do psyhiatry trzeba odesłać, albo i na policję: a co z zasadami bioasekuracji/ ? Mało jest chorych, to jeszcze trzeba to roznieść. Co za głąby, bezdenne
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: