badziewie od dłuższego czasu mamy w sklepach;) na początku sezonu wszystko sprawdzane, wiec nie ma sie co dziwić. zdązyłem się doczytać, że nasz czosnek jest aromatyczny i "daje zdrowie", bo uprawiany jest w naturalnych warunkach, bez chemicznych nawozów i pestycydów. Ale przegrywa z chińską konkurencją, która zalewa nasz rynek. I zagraża naszym rolnikom. - On nas wykończy, bo nie dość, że przestaje nam się opłacać uprawa, to jeszcze nie wiadomo, jakimi konserwantami jest faszerowany! a no i co do TEMATU i pytania dlaczego czosnek pleśnieje.. - bo jest nafaszerowany jakimś gównem na "porost, jakość, wielkość, smak, aromat" a te czynniki niszczą bohatera tego wątku od środkamaria napisał:Gdyby przebadać wszystkie produkty made in china, to okazałoby się, ze sprowadzamy samo badziewie. Swoją drogą, to polityka państwa jest dla mnie niezrozumiała. Czy my naprawdę musimy sprowadzać czosnek do Polski. To już nie mamy własnego??
Ostatnio edytowany 10 września 2011 r. o 07:41