Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Pstrąg z wędzarki

Utworzony przez wiesmak, 12 grudnia 2008 o 11:56
Zdarzyło się kiedyś, że byłem w siódmym raju. Nad jeziorem Kisajno koło Giżycka, kolega łowił a później wędził miętusa. Jak on chwalił te ryby, ponoć bardzo trudne w złapaniu, jak on się chwalił, ze jest arcymistrzem wędkarstwa. Ile godzin my przesiedzieliśmy nad tą wędzarnią, nad samym jeziorem. Trudno zapomnieć te rybki, teraz z tym kolegą nie mam kontaktu, ale kupuję czasami tego osławionego miętusa - chytrusa. Nie tylko wędzony jest smaczny. Mięso miętusów jest pyszne przez cały rok, po prostu pychota, wątróbka to arcydzieło kulinarne, zaś kotleciki z ikry, mlecza, jajka, tartej bułki - z dodatkiem drobno siekanego czosnku i cebulki - smażone w głębokim oleju, to uczucie przypominające coś anielskiego. Smacznego
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Miętus dobra ryba, wszystko się zgadza. Sielawa i sieja - też dobre.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Najlepszy jest karp z małej wędzarki, jaką można kupić w sklepach wędkarskich. Polecam.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: