ciekawe kiedy sanepid sprawdzi LECH REST catering bo oni są chyba nie zniszczalni a obiady wożą osobowym daewwo matizem i cinquecento normalnie jaja
|
|
Janusz? a może raczek Paweł Policzkiewicz, powiatowy inspektor sanitarny w Lublinie?
|
|
Janusz S.to wojewódzki inspektor a Paweł P. = powiatowy. ale jaka to różnica jak oni dwaj to jak jedno
|
|
Obowiązek powiadomienia o zamiarze wszczęcia kontroli wynika z ustawy o swobodzie działalności gospodarczej, nie z dobrej woli czy ?wspaniałomyślności? kontrolującego:
Art. 79 :
1. Organy kontroli zawiadamiają przedsiębiorcę o zamiarze wszczęcia kontroli.
Są od tej zasady liczne wyjątki, przewidziane w wymienionym artykule, w tym:
Art. 79:
2. Zawiadomienia o zamiarze wszczęcia kontroli nie dokonuje się, w przypadku gdy:
2) przeprowadzenie kontroli jest niezbędne dla przeciwdziałania popełnieniu
przestępstwa lub wykroczenia, przeciwdziałania popełnieniu przestępstwa skarbowego
lub wykroczenia skarbowego lub zabezpieczenia dowodów jego popełnienia;
oraz:
5) przeprowadzenie kontroli jest uzasadnione bezpośrednim zagrożeniem ży-cia, zdrowia lub środowiska naturalnego;
Wydaje się jednak, że nawet powyższy cytat nie ma tu zastosowania, bo trudno podejrzewać,
że w każdej restauracji i w każdym pubie mają coś do ukrycia, czego kontrolujący nie umie
dostrzec bez elementu zaskoczenia.
Po co więc pajacować ? ? ?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|