Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Jak czyścić przepalony piekarnik?

Utworzony przez Gość, 9 grudnia 2013 o 16:00
Jak czyścicie swoje piekarniki? Przyznam się, że ja mam z tym mały problemy. Osobiście używam sposobu zapożyczonego z pewnej strony. Posypuję nią wnętrze piekarnika, mocno przypalone miejsca, a potem spryskuję wszystko wodą. Pozostawiam to wszystko na kilka godzin i dopiero wtedy można usunąć zabrudzenia przecierając je szmatką. Nie jest to niestety najszybsze i dość skuteczne rozwiązanie. Czy mogę poznać wasze sposoby?  
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Skoro on już stary i bardzo „zaorany” może warto pomyśleć o nowym ja mam taki samoczyszczący. Te nowe piekarniki parowe same się bardzo dobrze czyszczą.    
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Taki samoczyszczący piekarnik to i nam by się przydał. Ale żeby to czyszczenie faktycznie było efektywne to i w sumie kupilibyśmy, nawet, jeśli trzeba by wydać trochę więcej.  
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Środki do mycia tłustych zabrudzeń i dużo pracy. Myć kilka, kilkanaście razy, nie szorować i będzie czysty :)
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Wystarczy użyć mleczka czyszczącego z dodatkiem jakiegoś alkoholu co wyżre zabrudzenia nie uszkadzając powierzchni gładkich. Sam stosuje Cif'a i jakoś nie mam problemów z przypaloną kuchenką czy piekarnikiem. Co kto woli ale ja szorować nie lubię wolę zetrzeć ;)
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Do czyszczenia piekarnika dobra jest cytryna...Najlepiej jak zalejesz 1L wody przepalona czesc id dodasz na 10min cytryne(sok z 1 duzej cytryny) Po tym czasie smialo mozesz myc
Ostatnio edytowany 9 maja 2014 o 13:45
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Słyszłam,ze na takie cos dobry jest ocet,ale sama tego jeszcze nie probowalam bo nie mialem takie go przypadku.Jesli ktos wyprobuje tej metody to prosilabym aby ten ktos uwzglednil to w nastepnej odpowiedzi.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zdecydowanie mleczko.. Nie ma co kombinować. Ocet słyszałem że po dłuższym stosowaniu niszczy nawierzchnie wiec nie radze używać octu
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Skrobaczka gumowa jest idealna do bardzo trudno zaschniętych przypalonych rzeczy. Można polać mleczkiem dla rozmiękczenia i na pewno uda się pozbyć przypalonego jedzenia
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Najlepiej nie czyścić tylko kupić nowy... Ale jeśli naprawdę nie możesz to chyba trzeba wyskrobać całą spaleniznę do 0 inaczej będzie się palić jak będziesz coś piekł.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Użyj mleczka cif, i przez długi czas musisz trzeć aż brud zniknie.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Użyj mleczka cif, i przez długi czas musisz trzeć aż brud zniknie.
  Cif jest najlepszy...Sam używam już od kilu lat i innego równie dobrego płynu jeszcze nie znalazłem.1 niemiecki tylko miałem,ale nie pamiętam nazwy.
Ostatnio edytowany 3 czerwca 2014 o 08:58
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Należy wlać po prostu jakiś płyn do przypalonego naczynia,zalać wodą,pomieszać i odczekać pół h by spalenizna się zmiękczyła.Po tym czasie wszystko ładnie będzie schodzić.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Płyn do naczyń jest najlepszy do takiego czegoś .Wystarczy poczekać z 10 min i zetrzeć.Proste.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Płyn do naczyń na spaleniznę? Owszem, może coś poradzi, ale bez solidnego szorowania się nie obejdzie. Mleczko lub soda - to drugie dobrze sprawdza się w przypadku spalenizny na dnie garnka - nie trzeba szorować.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: