Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Jak zrobić kotlet de Volaille?

Utworzony 31 października 2015 o 11:17 Powrót do artykułu
Wideo przepis na kotlet de Volaille z KURCZAKA. https://youtu.be/bXu7k1kgldA Prawdziwy tylko z kosteczką
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Zawsze jak robię de volaille mam wrażenie że ta "krząstka" to pozostałość naszych starych guseł :) Właśnie go kosztowałem do parującego ziemniaka i ostrego soku z ośmiu warzyw Gomaru. Kurczaka nie potrafię zjeść na delikatnie albo całkiem samego.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Wszystko dobrze tylko nie kura bo jest twarda stara i nadaje się tylko na pasztet.Kurczaki do 1500 g najlepsze. :>}
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Masło rozetrzeć z odrobiną soli, uformować wałeczki (długość odpowiednia do rozbitej piersi z kurczaka!). Wałeczki masła owinąć folią i odłożyć do lodówki. Piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdą pierś oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć  wałeczek masła  i zwijać roladki. Na trzy talerzach umieścić mąkę, bułkę tartą i rozkłócone jajko. Zawinięte kotlety  opanierować w mące, potem w jajku i bułce tartej  i odstawić do lodówki, na mniej więcej godzinę. Smażyć kotlety w głębokim tłuszczu, aż będą złote (około 10 minut). Najlepiej  wkładać je do tłuszczu małymi partiami , by nie obniżać temperatury smażenia. Wówczas Devolaye zachowają  chrupiącą skórkę  na zewnątrz, a wewnątrz  będą soczyste i miękkie .
Zaloguj się, aby oddać głos
0
W kotlecie devolage najważniejsze jest masełko w środku,ja czasem dodaję pitruszkę posiekaną lub koperek.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: