Instytut Sztuki Kulinarnej jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni. KURS KULINARNY „CZAS SUSHI” Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując wszystkie podstawowe i zaawansowane formy sushi. Poniżej z radością przedstawiamy Państwu ofertę pokazów i szkoleń kulinarnych. Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie. Organizujemy szkolenia również we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku. Terminy: 8 stycznia 2011 r. – 15.30 20 stycznia 2011 r. – 15.30 28 stycznia 2011 r. – 15.30 Czas trwania: 3-4 h Program: o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją o Praktyczny trening dla uczestników kursu cena 185 zł Szczegóły: http://www.masala.co...rsy-sushi.html. http://www.instytut-...i-kulinarnej.pl Kontakt: info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl Zapraszamy również na inne kursy kulinarne: Tajskie smaki Tajemnice Czekolady 5 przemian Tapas Znajdziecie nas również na Facebook’u!
Ostatnio edytowany 23 maja 2013 r. o 16:42
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz