Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Bliny gryczane Składniki: 25 dag mąki gryczanej, 25 dag mąki pszennej, litr mleka, 5 dag drożdży, 5 jajek, 10 dag masła, 1 łyżeczka cukru, sól, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: połączyć oba gatunki mąki, przesiać, zalać wrzącym mlekiem, wymieszać. Rozetrzeć drożdże z cukrem, stopić masło, oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę na sztywno. Dodać do mąki wraz z żółtkami, posolić, odstawić do wyrośnięcia.
Rozumiem, że roztarte z cukrem drożdże trzeba dodać do mąki. Jak przestygnie, bo wrzące mleko zabije drozdże... Stopione masło też do tego ciasta dodać? Strasznie nieprecyzyjny ten przepis...
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Nie przesadzaj z uzupełnianiem witaminy D_3, bo możesz przedwczesnie trafić do Św. Piotra. Jako laik mie zalecam większej dawki, niż 500 j.m., co drugi dzień.
Zaloguj się, aby oddać głos
0
Proste i pyszne to danie to może być także gotowe ze słoika, ale wybrane w oparciu o zaufanie do składu, np. od Międzychodu. Bezmięsna wersja obiadu z ciecierzycą i warzywami to idealne rozwiązanie w trakcie postu.
Zaloguj się, aby oddać głos
0

Dodaj odpowiedź:


Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz: