Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Bliny gryczane Składniki: 25 dag mąki gryczanej, 25 dag mąki pszennej, litr mleka, 5 dag drożdży, 5 jajek, 10 dag masła, 1 łyżeczka cukru, sól, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: połączyć oba gatunki mąki, przesiać, zalać wrzącym mlekiem, wymieszać. Rozetrzeć drożdże z cukrem, stopić masło, oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę na sztywno. Dodać do mąki wraz z żółtkami, posolić, odstawić do wyrośnięcia.
Rozumiem, że roztarte z cukrem drożdże trzeba dodać do mąki. Jak przestygnie, bo wrzące mleko zabije drozdże... Stopione masło też do tego ciasta dodać? Strasznie nieprecyzyjny ten przepis...
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Nie przesadzaj z uzupełnianiem witaminy D_3, bo możesz przedwczesnie trafić do Św. Piotra. Jako laik mie zalecam większej dawki, niż 500 j.m., co drugi dzień.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Proste i pyszne to danie to może być także gotowe ze słoika, ale wybrane w oparciu o zaufanie do składu, np. od Międzychodu. Bezmięsna wersja obiadu z ciecierzycą i warzywami to idealne rozwiązanie w trakcie postu.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Mądrej głowie dość dwie słowie
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...