Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Serek topiony świetny na każdą okazję. Konkurs dla Czytelników

Utworzony przez dzemski, 26 kwietnia 2013 r. o 08:50
ŚLIMAKI Ciasto;1 szkl wody,1/2 szkl mleka,1/2 szkl śmietany,2 jajka,30 dag mąki,łyżka oleju,łyżeczka kurkumy,szczupta soli. Nadzienie;40 dag mięsa mielonego ,słoik oliwek z papryką,2 topione serki aksamitne,10 dag sera żółtego,2 cebule,1/2 szkl mleka,2 żółtka,ząbek czosnku ,sól,pieprz,tymianek,szałwia. Ciasto;składniki ciasta połączyć,odstawić na 30 min.Usmażyć naleśniki. Czosnek i cebulę drobno posiekać,zrumienić na oleju.Dodać mięso,podsmażyć.Osączone oliwki przekroić na połówki,dodać do miesa razem z 1 serkiem.Doprawić solą,pieprzem.nadzieniem posmarować naleśniki,zwijać w rulony.Pokroić na 4 cm plasterki.Żółtka połączyć z mlekiem serkiem dodać posiekane zioła.Sos wlać do naczynia do zapiekania,na nim ułożyć naleśniki.zapiekać 15 min-180 stopni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZIEMNIAKI Z SERKIEM 10 ziemniaków 300 g topionego serka aksamitnego 2 łyżki masła 3/4 szkl mleka 1/2 szkl śmietany 4 łyżki soku z cytryny 1 cebula sól,pieprz Serek rozpuścić z masłem,mlekiem,śmietaną.Dodać tartą cebule.doprawić solą i pieprzem,sokiem z cytryny.Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać ,pokrioć na 4 części.Zalać gorącym sosem.Podajemy z zieloną sałatą.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Tarta Ciasto;40 dag mąki,20 dag masła,woda sól Nadzienie;4 pomidory,20 dag serka topionego aksamitnego,2łyżki musztardy estragonowej,oliwa,oliwki,tymianek,sól,pieprz,ser gouda Przygotować ciasto.połaczyć składniki.Wstawić do lodówi na 30 min.Rozłożyć na formie do tart.Podpiec na złoty kolor.Ostudzone posmarować musztardą,rozłozyć ser,ułożyć plasteki pomidorów.Posypać solą,pieprzem,tymiankiem.Skropić oliwą,ułozyć oliwki.Posypać lekko tartą goudą.Zapiekać ok 30 min.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZAPIEKANKA 100 g cebuli,50 g masła, po2 szkl białego wytrawnego wina,wody,natka pietruszki,seler naciowy,szczypiorek z cebulą,gałka,pieprz cayenne,1 serek topiony aksamitny,1 szkl śmietanki,1 szkl koniaku,4 kromki czerstwego chleba,100 g emantalera,3 kostki bulionu Cebulę posiekać ,dusić na maśle,dodac wino.Gotowac 10 min.dodać wodę,zielone przyprawy.pieprz,gałkę.Trzymać na ogniu ok 10 min.Serek topiony wymieszać ze śmietaną,koniakiem,dodać do cebuli.Usunąć zieleninę,dodać kostki bulionu.Kromki chleba rozłożyć w naczyniu do zapiekania,zalać sosem,posypać serem.Zapiec.Podawać gorącą.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
FSZEROWANA CEBULA 8 jednakowej wielkości cebul 30 dag mielonego pęczek natki 1 jajko 1 czerstwa bułka 1 serek topiony aksamitny pieprz mielona ,papryka 100 ml bulionu z kostki 100 ml bialego wina 8 plasterków sera żółtego do przykrycia Obrane cebule obgotować w osolonej wodzie-15 min.Ściąć wierzch ,wydrążyć.Wydrążone części dodać do mięsa razem z serkiem,jajkiem,namoczną i odciśnietą bułką,przyprawami.Farszem napełnić cebule.Ułożyć w naczyniu do zapiekania.Zalać bulionem,winem.Zapiekać 20 min.Wyjąć przykryć plasterkami sera,zapiekać 10-15 min.Podajemy z ziemniakami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZAPIEKANKA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA 1 kalafior 1 brokuł 3 jajka 10 dag topionego serka 15 dag żółtego sera sól,pieprz,oregano,bazylia Kalafior i brokuł podzielić,gotować -5 min w osolonym wrzątku,osobno.Serek schłodzić,pokroić w kostkę,wymieszać z jajkami.Doprawić solą i pieprzem.Zółty ser zetrzeć na tarce,wymieszać z bazykią,oregano. W naczyniu do zapiekania ułożyć warzywa,zalać masą jajeczną,posypać serem.Zapiekać 1 godz w temp180 stopni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Rolada serowa 25 dag żółtego sera w kawałku 2 topione serki kremowe 10 dag wędzonego łososia 2 jajka kostka masła 20 dag szynki pęczek rzodkiewek 4 ogórki kiszone sól,pieprz 2 łyżeczki musztardy natka Jajka ugotować na twardo,obrać,pokroić w kostke.Ogórki , rzodkiewki ,szynke pokroić w kostkę.Masło utrzeć z topionymi serkami,połączyć z jajkami,ogórkiem,szynką,rzodkiewkami.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Ser wkładzmy do woreczka foliowego i gotujemy ok 5 min.Rozwałkować na prostokątny placek.Gdy ostygnie posmarować masą,rozłożyć łososia.Posypać posiekaną natka.Zwinąć roladę.Wstwiić do lodówki o 1 godz.Pokroić w plastry.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
TORT KANAPKOWY 30 dag szynki 24 kromki chleba 8x12 cm 600 g serka topionego aksamitnego musztarda sól 250 ml majonezu 15 dużych pieczarek masło Do ozdoby;szynka,żółty ser,kiełbasa,jajko,warzywa. Pieczarki obrać zetrzeć na tarce,poddusić na patelni.Ostudzone połączyć z połową serka,75 ml majonezu.Pozostały serek wymieszać z szynką pokrojoną w paski,75 ml majonezu.Doprawić solą i pieprzem,Tacę wyłożyć folia,ułożyć 2 warstwy chleba przełożone masłem,pieczarkami,szynką.Boki i wierzch posmarować majonezem.Udekorować wegług uznania.Wstawić do lodówki na 2 godz.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
MAKARON Z SERKIEM I BROKUŁAMI 25 dag makaronu świderki 1 brokuł 1 szkl mleka 1 cebula 1/2 serka topionego aksamitnego łyżeczka mąki 1/2 szkl startego żółtego sera vegeta,sól,pieprz ziołowy przyprawa do dań włoskich Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuł podzielić ugotować w osolonej wodzie.Cebulę posiekać,usmażyć,doprawić vegetą,pieprzem.Dodać brokuł,chwile smażyć.Mleko podgrzać ,wymieszać z serkiem,mąką,przyprawą.Połączyć z brokulem,zagotować .Polewamy makaron.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ROLADA SZPINAKOWA 20 dag mrożonego szpinaku 1 op sera camembert 10 dag topionego serka aksamitnego 10 dag szynki 100 ml śmietany 4 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól czosnkawa pieprz 1 op ciasta francuskiego białko Szpinak włożyć na patelnię i podgrzewać ,aż się rozmrozi.Camembert pokroić na kawałki,dusić ze szpinakiem aż się roztopi.Czosnek rozgnieść. Serek topiony roztopić w małej ilości ciepłej wody,połączyć ze szpinakiem i czosniem.Doprawić solą i pieprzem.Szynke pokroić w kostke,dodać do szpinaku.Dusimy aż powstanie masa.Dodać śmietanę.Ciasto francuskie rozwinąć ,posmarować masą,dokładnie dociskając końce.Posmarować roztrzepanym białkiem.Zapiekać 40 min-180 stopni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZAPIEKANKA POROWA CIASTO;50 dag mąki,15 dag twarogu,4 łyżki oleju,3 jajka,3 łyżeczki pr do pieczenia,3 łyżki pestek słonecznika Nadzienie;3 pory,4 łyżki oleju,20 dag szynki,10 dag serka topionego aksamitnego,kostka rosołowa. SOS;15 dag żółtego sera,20 dag śmietany,9 łyżek mleka,1/2 łyżeczki gałki musztatołowej,sól Ciasto;zagnieść ciasto z podanych składników,2/3 ciasta rozwałkować ,wyłożyć formę,resztą ciasta wyłożyć brzegi. Nadzienie;pory oczyścić ,pokroić w plasterki,usmażyć na oleju.dodać pokrojoną szynkę,serek topiony,rozkruszona kostkę rosołową.Rozłożyć na cieście. SOS;ser zetrzeć na tarce,wymieszać z jajkami,śmietaną,mlekiem.Doprawić przyprawami.Zalać farsz.Zapiekamy 45 min-170 stopni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zapiekanka warzywna 1/2 brokuła cukinia pomidor filet z kurczaka 20 dag śmietany serek topiony aksamitny 1 op makaronu świderki tymianek,sól,pieprz,vegeta oliwa Cukinię kroimy w kostkę,smażymy na oliwie 5 min.Diprawiamy przyprawami.Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie.Połączyć z cukinią.Mięso kroimy na kawałki,oprószamy przyprawani,smażymy.Makaron ugotować według przepisu.Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem,ułożyć cukinie z brokułem,mięso,makaron.Serek wymieszać ze śmietana,doprawić ziołami zalać danie.Zapiekać 25 min-180 stopni.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ROLADA ŁOSOSIOWA 20 dag wędzonego łososia w plasterkach 15 dag twarogu serek topiony aksamitny szczypiorek natka ząbek czosnku sól,pieprz Sery miksujemy na krem,dodajemy rozgnieciony czosnek,posiekany szczypiorek i natkę.Płaty łososia ulkadamy na desce,tak aby zachodziły na siebiei utworzyc prostokąt.Smarujemy kremem,zwijamy rulon.Wsawić do lodówki na 3 godz.Podajemy na grzankach z bułki lub bagietki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Makaron z sosem serowym 3 kolorowe papryki 1 op makaronu rurki lub pióra 2 topione serki aksamitne 250 ml słodkiej śmietanki 20 dag mortadeli 1 cebula kostka rosołowa olej,sól Makaron ugotować w osolonej wodzie.Ser wymieszać w gorącym rosole,dadać do cebuli ,zagotować.Dodać śmietankę.Papryki i kiełbasę pokroić w kostke,posmażyć na oleju.dodać do makaronu.Polać sosem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Kolorawa rolada serowa 50 dag żółtego sera 20 dag wędlin 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki groszku 2 ugotowane marchewki 1/2 kostki masła pęczek natki lub szczypiorku 100 g topionego serka aksamitnego sól,pieprz Żółty ser włożyć do woreczka foliowego ,umieścić w gorącej wodzie,aż zmieknie.rozwałkować ,tworząc prostokąt-5 cm grudości.Masło i serek topiony utrzeć,doprawić .Jajka,wędlinę i marchewki pokroić w kostkę,dodać natkę,osączony groszek.Połączyć z masą serową.rozłożyć na serze.Zwinąć roladę.Zawinąć w folię,wstawić do lodówki na 2 godz.Pokroić w plasterki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Krem cebulowy 20 dag topionego serka aksamitnego 10 dag serka topionego z szynka 3 zabki czosnku 400 ml bullionu warzywnego łyżeczka soli pieprz pęczek natki grzanki czosnkowe Czosnek i cebulę posiekać.Serki rozgnieść,zalać gorącym bulionem.Dodać czosnek i cebule,zmiksować ,Gotować 10 min.Doprawić .Podajemy z grzankami ,posypane natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Roladki serowe 2 serki topione aksamitne pęczek szczypiorku 5 plasterków szynki konserwowej 15 plasterków sera żółtego bez dziór Szczypiorek posiekać.Szynkę pokroić drobną kostkę.Wszystko mieszamy z serkami,ucieramy na jednolitą masę.Każdy plasterek sera smarujemy warstwą serowej masy.Zwijamy roladki.Ozdobnie obwiązujemy szczypoiorkiem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zupa serowa 50 ml bulionu 125 ml mleka 1 serek topiony aksamitny 125 ml białego wytrawnego wina 4 łyżki grzanek 1/2 peczka natki sól,pieprz,gałka, czosnek w proszku Bulion zagotować z mlekiem,dodać serek,gotować ,aż się roztopi.Wlać wino.Doprawić do smaku solą ,pieprzem,gałką czosnkiem.Posypać posiekaną natką.Podajemy z grzankami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Cannelloni ze szpinakiem 17 rurek cannelloni 2 op mrożonego szpinaku 40 dag sera ricotta 2 topione serki aksamitne 350 ml mleka 2 ząbki czosnku kostka rosołowa łyżka masła cebula maggi 1/2 plmidora suszone pomidory olej Cebule pokroić w kostke,zeszklić na maśle,dodać szpinak,dusić ,aż się rozmrozi.dodać pokruszoną kostę rosołową,rozgnieciony czosnek.Doprawiamy maggi,mieszamy z ricottą.Mleko podgrzać ,dodać serki,roztopić.Cannelloni gotujemy al dente.Nadziewamy szpinakiem,układamy w żaroodpornym naczyniu.Zapiekamy 25 min.Podajemy z sosem,posypane suszonymi pomidorami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zupa kremowa 1 szkl makaronu po 1 marchew,pietruszka kawałek selera 1/2 szkl zielonego groszku 1 kostka rosołowa z indykai kury 1 serek topiony aksamitny łyżka żółtego sera 200 ml śmietanki kremówki 2 żółtka natka pietruszki łyżeczka bazylii i oregano Kostki rosołowe rozpuścić w 5 szkl wody,dodać pokrojone w plasterki warzywa.Gotować ok 15 min.Makaron ugotować al dente.Śmietankę wymieszać z żółtkami.Gdy warzywa będą miękkie ,dodać śmietankę,serek topiony,rozpuścić.Dodać makoron,groszek,żółty ser.Gotować ok 5 min.Doprawić oregano,bazylią.Posypać natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Strona 2 z 6

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...