Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Serek topiony świetny na każdą okazję. Konkurs dla Czytelników

Utworzony przez dzemski, 26 kwietnia 2013 r. o 08:50
Rurki z sosem miesnym 30 dag mięsa mielonego 1 cebula mała puszka pomidorów 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki oregano 1 serek topiony aksamitny 500 g makaronu rurki sól,pieprz Makaron ugotować według przepisu al dente.Mięso dusimy z cebulką,dodajemy pomidory,,serek.Gdy się roztopi,dodajemy wszystkie zioła,doprawiamy do smaku soplą i pieprzem.Makaron rozkładamy na talerz,na środek nakładamy sos.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Rolada z pieczarkami 50 dag żółtero sera w jednym kawałku-gouda 3 topione serki aksamitne 1/2 kostki masła 3 jajka ugotowane na twardo 25 dag pieczarek koperek Zadotować wodę w garnku,wlożyć ser do foliowego woreczka ,umieścić w wodzie na ok 1/2 godz.Miękki rozwałkować .Serki utrzeć z masłem,dodajemy podsmażone pieczarki,pokrojone w kostke jajka,koperek.Doprawiamy przyprawami.Rozkładamy farsz na płacie sera,zwijamy jak makowiec.Owinąć folią ,wstawić do lodówki do ostygnięcia.Przed podaniem kroimy w plastry.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zapiekane warzywa 1 kg drobnych ziemniaków 1 brokuł 1 cebula 3 marchewki 30 dag szynki wieprzowej-surowa 2 szkl śmietany sól,pieprz,gałka 1 serek topiony aksamitny Ziemniaki obrać,obgotować -10 min.Brokuł podzielić na różyczki,blanszować w osolonej wodzie.Marchew pokroić w plasterki,cebule poszatkować.Mięso pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę i marchew,zdjąć.Na tym samym tłuszczu podsmażyć szynkę,wwmieszać z cebulą marchewką,brokułami,ziemniakami.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Śmietanę i ser wymieszać,doprawić przyprawami.zalać warzywa.Zapiekać ok 40 min-180 st.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Naleśniki z parówkami Farsz;8 parówek,40 dag pieczarek,cebula,szczypiorek,sól,pieprz. Ciasto;1 szkl mleka,2 jajka,1/4 łyżeczki kurkumy,szczypta soli,olej Sos;cebula,2 łyżki masła.1 szkl śmietany,szkl kremówki,10 dag topionego serka aksamitnego,gałka,sól,pieprz,szczypiorek Ciasto;składniki zmiksować ,odstawić na 15 min.Usmażyć naleśniki. Farsz;cebulę zeszklić,dodać pokrojone pieczarki,poddusić,aż sos odparuje.dodać pokrojone w krążki parówki,smażyć kilka minut.Posmarowac ciepłe naleśniki.Składać w kopertę.Polać sosem posypać szczypiorkiem. Sos;cebulę zeszklić na maśle,dodać śmietanę,serek,zagotować.Doprawić.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ZUPA MIĘSNO-POROWA 1 kg miesa wieprzowo-wołowe 3 l wywaru miesnego może być z kostki 2 pory 2 marchewki 1/2 op makaronu świderki 2 topione serki aksamitne 10 dag sera żółtego pieprz majeranek olej Mięso posmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.Pory pokroić w paski,marchew w kostkę.Wywar zagotować,włożyć warzywa i mięso,gotować 20 min.dodać serki,makaron,przyprawy.Gotować ok 10 min.Przed podaniem zupę posypujemy startym serem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Fasolka szparagowa 600 g fasolki szparagowej 250 ml bulkionu miesnego z kostki 2 łyżki masła duża cebula 200 g pieczarek łyżka mąki 100 g keczupu serek topiony aksamitny sól,pieprz,majeranek,curry Fasolkę pokroić na kawałki ugotować.Mięso pokroić w kostke ,podsmażyć razem z posiekaną cebula,skropić wodą dusić do miekkości.Pieczarki obrać ,pokroić w paski,usmażyć,oprószyć maką i zasmażyć na rumiano.Połączyć z miesem,fasolką,Dodać ser,kuczup.Dusić kilka minut,Doprawić przyprawami.Podaję i kluskami lub pieczywem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Pizza Ciasto;10 dag drożży,1 kg mąki,łyżka cukru,łyżeczka soli,200 ml piwa. SOS;mały koncentrat pomidorowy,po łyżeczce oregano,bazylii,cukru Farsz;filet z kurczaka,20 dag szpinaku,20 dag serka topionego aksamitnego,30 dag sera żółtego,30 dag kabanosów,3 cebule,oregano,ser feta,przyprawa do gyrosa. Ciasto;składniki ciasta mieszamy z 400 ml wody,odstawiamy do wyrosnieęia.Dzielimy na 5 części.Rozwałkować. Składnii sosu mieszamy z 3 łyżkami wody.Smarujemy placki.Układamy plasterki kabanosówFilet wcześniej pokroić w kostke oprószyć przyprawą,podsmażyć.Ułożyć na cieście.Piórka cebuli,serek topiony i feta,Rozmrożony szpinak,Całość posypujemy startym żółtym serem.Zapiekamy ok 20 min 250 st.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Rolada 30 dag żółtego sera 2 jajka ugotowane na twardo 1 serek topiony aksamitny 1 cebula 2 ząbki czosnku peczek szczypiorku 1/2 czerwonej papryki 2 plasterki szynki sól pieprz Serek topiony rozgnieść,resztę składników oprócz sera drobno siekamy,łączymy z serkiem topionym.Doprawić do smaku przyprawami.Ser włożyć do foliowego woreczka i umieścić do gorącej wodzie.Gdy zmieknie ,rozwałkować na prostokąt.Rozkładamy masę ,zwijamy roladę.Na noc wstawić do lodówki.Dobrze się kroi jak jest lekko zmrożona.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
NADZIEWANE SELERY 4 selery 50 g fasoli używam z puszki 2 jajka 50 g utartego chrzanu 50 g serka topionego aksamitnego 2 żółtka 50 ml śmietany sól,pieprz sok z cytryny 2 łyżki masła Selery ugotować,obrać,przekroić na połówki i wydrążyć.Skropić sokiem z cytryny.Jajka ugotować na twardo,zmielić.Połączyć z fasolą,chrzanem,rozgniecionym serkiem,żółtkami,śmietaną.Doprawić przyprawami.Napełnić selery.Posypać wiórkiami masła.Zapiekać.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
NADZIEWANE POMIDORY 8 pomidorów 50 g fasoli z puszki 100 g mięsa z pieczonej kaczki 20 g kaparów 1/2 serka topionego aksamitnego 40 g papryki konserwowej 30 g koncentratu pomidorowego 100 g majonezu natka pietruszki sól,pieprz,cukier sałata Z pomidorów ściąć czubki,wydrążyć środki,posypać przyprawami.Odstawić na 30 min.Ser rozgnieść z majonezem.Dodać pokrojone mieso,osączoną fasolę,kapary,zmieloną papryke,koncentrat.Doprawić przyprawami.Napełnić pomidory.Przykryć odcietymi czapeczkami.Ułożyć na lisciach sałaty.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Makoron z leśnymi grzybami 400 g leśnych grzybów mrożonych lub pieczarek 1 por 300 g szynki sojowej 8 łyżek bulionu z kostki 250 g makarony rurki lub kokardki 2 op serka topionego aksamitnego pęczek natki sól,pieprz 3 łyżki oliwy Por posiekać ,podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.Dodać pokrojoną szynkę,zrumienić.Grzyby pokroić w kostke,dodać do potrawy.Smażyć do miekkości.Skropić bulionem,gotować do odparowania płynu.Dodać rozgniecione serki.Doprawić przyprawami.Makaron ugotować według przepisu.Odcedzić,połączyć z sosem,podgrzewać ,aż serki sie roztopią.Posypać posiekną natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
FASOLKA SZPARAGOWA 800 g fasolki szparagowej 2 łyżki masła 100 ml śmietanki 50 g koncentratu pomidorowego 50 g przecieru z suszonych moreli 50 g serka topioneo aksamitnego sól,pieprz cukier.sok z cytryny Fasolka pokroić na kawałki,ugotawać w osolonej wodzie.Odcedzić,połączyć z rozgniecionym serkiem,śmietanką,koncentratem przecierem z moreli.Dusić kilka minut ,aż ser się roztopi.Doprawić przyprawami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
BUŁECZKI Z SOSEM SEROWYM Ciasto;2 szkl mąki,5 dag drożdży,3 łyżki oliwy Farsz;4 ząbki czosnku,50 g miesa mielonego-mieszane,25 dag sera żółtego,mały koncentrat pomidorowy,sól,pieprz. Sos;kostka rosołowa,15 dag serka topionego aksamitnego,4 ząbki czosnku,ziele ang,liść laurowy,majeranek,tymianek,bazylia,kolendra,tłuszcz Ciasto;drożdże rozpuścić w 1 szkl cieplej wody.Rozczyn wlać do maki,dodać oliwę.zagnieśc ciasto.Odstawić do wyrośnięca. Mięso smażymy,dodajemy koncentrat,starty ser,rozgnieciony czosnek.Doprawiamy przyrawami. Ciasto rozwałkować ,szklanką wycinać krążki,na środek kładziemy porcje farszu.Przykywamy drugim krążkiem ciasta,dociskając brzegi.Odstawiamy do wyrosnięcia.Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia. Zagotować 1,5 szkl wody,dodać kostkę rosołową,przyprawy,serek.Podgrzewamy aby serek się roztopił.Doprawiamy czosnkiem.Polewamy buleczki.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Makoron z kurczkiem 1 op makaronu rurki,kokardki 30 dag piersi kurczaka 30 dag pieczarek cebula ząbek czosnku 200 ml śmietany 18 % serek topiony aksamitny sól kolorowy pieprz garść rukoli oliwa Mięso pokroić w kostkę,cebulę i czosnek posiekać,pieczarki pokroić w plasterki,serek rozgnieść.Makaron ugotować al dente.Cebule zeszklić na oliwie,dodać czosnek,mięso.Oprószyć solą i pieprzem.smażyć ,aż mięso się zetnie.Dodać pieczarki,smażyć do zrumienienia.Dodać smietankę,serek{ wcześnej wymieszany z kilkoma łyżka mi gorącego sosu}Smażyć,aż serek się roztopi.Doprawić przyprawami.Mieszamy z makaronem.Podajemy z rukolą.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
FASOLKA Z SZYNKĄ 700 g fasolki szparagowej 150 g szynki wędzonej 150 g serka topoionego aksamitnego łyżka masła 2 żółtka natka sól,pieprz,cukier Fasolkę ugotować w osolonej wodzie,pokrojoną na miejsze kawałki.Odcedzić,dodać szynkę pokrojoną w paski ,rozgnieciony serek.Dusić ,aż serek sie roztopi.Żółtka roztrzepać z masłem ,dodać do fasolki.Ciągle mieszając dusić kilka minut.Dodać posiekaną natkę ,doprawić przyprawami.Podajemy do mięs lub jako samodzielne danie.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
NADZIEWANE OGÓRKI 4 ogórki sałatkowe po 50 g fosoli z puszki,migdałów,serka topionego aksamitnego 100 g papryki konserwowej.80 g majonezu,20 ml białego wytrawnego wina,sól,pieprz sałata Ogórki przekroić wzdłuż na połówki,wydrążyc środki.Posypać przyprawami,odstawić na 30 min.Paprykę zemleć,połączyć z osączona fasola,posiekanymi migdałami.Serek utrzeć z majomezem i winem,dodać do farszu.Napełnić ogórki.ułożyć na liściach sałaty,posypać natką.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
NADZIEWANE BAKŁAŻANY 8 bakłażanów 100 g fosoli z puszki 2 jajka ugotowane na twardo 50 g szynki wędzonej 1 żółtko 40 g orzechów włoskich 25 ml śmietany sól,pieprz sok z cytryny 2 łyżki masła 50 g serka topionego aksamiltnego Bakłażany przekroić wzdłuż,wydrążyć.Skropić sokiem z cytryny,posypać przyprawami.Jajka zmielić,dodać posiekaną szynkę,żółtko,posiekane orzechy,śmietanę wymieszaną z serkiem,Doprawić przypawami.Napełnić bakłażany,ułożyć wiórki masła.Upiec.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Faszerowana kapusta 1 główka białej kapusty 20 dag pieczarek 10 dag fasoli z puszki 2 żółtka 100 g wędzonego boczku 2,5 łyżki masła 100 g keczupu 100 g serka topionego aksamitnego Oszyszczoną kapuste pokroić na 4 części,zalaś osoloną wodą ,ugotować.Fasolę zemleć dodać podsmażone pieczarki,serek,drobno posiekany boczek,żółtka.Doprawić przyprawami.Masę nałożyć pomiędzy liscie,docisnąć.Ułożyć w naczyniu żaroopornym,polać keczupem.upiec w piekarniku.Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Nadziewnany ogórek lub kabaczek 4 ogórki lub kabaczki 100g wędzonego boczku 1 cebula 40 g koncentratu pomidorowego 50 g wędzonej szynki 50 g topionego serka aksamitnego 1 jajko 2 łyżki masła białe wino wytrawne sól,pieprz,czosnek Ogórki lub kabaczki przekroić wzdłuż,wydrążyć.Posypać przyprawami ,odstawić na 30 min.Boczek i szynkę pokroić w kostkę.Cebulę posiekać usmażyć,dodać pozostałe składniki i przyprawy.Napełnić ogórki,skropić winem,ułożyć wiórki masła.upiec. W czasie pieczenia skrapiać winem.Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Nadziewane ziemniaki 12 ziemniaków duża cebula 200 g cielęciny lub mięsa z kurczaka 2,5 łyżki masła 40 g koncentratu pomidorowego żółtko 100 g topionego serka aksamitnego natka pietruszki sól,pieprz Obrane ziemniaki,wydrążyć,obgotować w osolonej wodzie 6-8 min.Mięso zemleć,podsmażyć z posiekaną cebulą,skropić wodą dusić do miekkości,dodać serek,rozpuścić.Dodać koncentrat,żółtko,doprawić przyprawami,wymieszać z posiekaną natką.Napełnić ziemniaki,ułożyć wiórki masła.Upiec.Podajemy z surówkami.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...