Recenzje książek

Maria Banach, „Strączki”

Dodano: 20 września 2016, 16:27
Autor: ask

Książkę, która ma przywrócić popularność grochu, fasoli, czy bobu przygotowała zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa za blog Gruszkazfartuszka.pl

Dostajemy 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych autorskimi zdjęciami, które przedstawiają coś więcej niż zupę grochową, czy nieśmiertelną fasolkę po brotońsku (nie żebym miała coś przeciwko tym daniom!). Czy można się jednak nie zachwycić czekoladowymi ciasteczkami z soczewicy, sajgonkami z bobem i sosem tajskim lub popcornem z ciecierzycy? Nawet miłośnicy mięs wszelakich, do których i ja się zaliczam popadną na pewno w zachwyt, o wegetarianach lub weganach już nie wspominając.

Oprócz przepisów znajdziemy też w książce mnóstwo ciekawostek o poszczególnych strączkach: ich odmianach i rodzajach, historii ich spożywania, sposobach gotowania i wartościach odżywczych. Nic tylko czytać i gotować!

Czytaj więcej o: kuchnia przepisy recenzje książek
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

październik 2017
P W Ś C Pt S N
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
CGK - aplikacja mobilna