A gdzie lista producentów/zakwestionowanych wędlin?
|
|
Za KOMUNY była szynka 99% szynki w szynce reszta to gruby papier pakowy i sznurki..Obecnie jest polędwica sopocka 35% schabu w poledwicy?Już śp.Czechowicz kazal Marysi kupować cukier w różnych miejscach bo badał zawartość cukru w cukrze.SANEPID winien badać ile szynki w szynce,kotleta w schabowym czy soku owocowego w soku,trują ludzi my wszyscy płacimy.
|
|
Tylko rolnik ma zakaż uboju i kontaktu obcych osob ze zwierzetami Jurgiel się wyspał? |
|
nie wiesz co jesz
|
|
Tylko czy na etykietach jest prawdziwy skład?
|
|
WHO na strazy zdrowia hahahah chyba korporacji..
|
|
Sam robię wędliny w domu. Mięso kupuję w sprawdzonych sklepach. Z kilograma mięsa wychodzi mi ca. 0,7 kg szynki lub ca. 0,8 kg kiełbasy. Do marynowania mięsa używam przeważnie samej soli, do kiełbasy dodaję przyprawy. I to jest produkt domowy a nie nawalone chemią produkty typu: szyneczka Dziadka, schabik Babuni!
|
|
polecam dziczyzne!
|
|
No to wielka bujda, bo są inne substancję aby była szyneczka czerwona bez E250
Bosacka niech je sama ten drób co rośnie 4 tygodnie :D
|
|
Można też jeść drób wolnochodowany tylko trochę trzeba się nad tematem pochylić i znaleźć miejsce gdzie można takie zakupy robić. Jest to trudniejsze ale jak już się zna listę dobrych dostawców to nie sprawia to żadnych kłopotów i można odżywiać się zdrowo. Odpowiedzmy sobie na proste pytanie: jeśli nasze zdrowie zależy od tego co jemy, jaki mamy tryb życia (ruch) i kondycję psychiczną (dobre emocje, relacje, odpoczynek etc) to czy warto trochę się potrudzić ??? Tego nas w szkole nie uczą a zdrowie jest dla większości z nas największą wartością. Pozdrawiam serdecznie „nawrócona”
|
|
i pewnie też sami hodujecie świnie,karmiąc je ziemniakami nawożonymi obornikiem,bez oprysków,parowanymi na węglu,do tego śruta zbożowa i siekane pokrzywy i w chlewie obowiązkowo głęboka ściółka. Jeżeli tak nie jest,to pieczecie gówno,a wyrób końcowy też gówniany!jest takie polskie przysłowie ,,z gówna bata nie ukręcisz"! |
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|