Zabawy w piątek nie będzie, będą za to kontrole kanapek przynoszonych do szkoły w piątki. Kanapki z mięsem będą wszystkim konfiskowane, bo jedzenie mięsa w piątek to też grzech. Skoro szkoła ma ambicję wychowywać po katolicku wszyskie dzieci, w tym dzieci rodziców niewierzących, innowierców i katolików ale takich, którzy sami wychowują swoje pociechy, trzeba być konsekwentnym. Zakazać kanapek z wędliną w piątki i zakaz egzekwować! moja strona
|
|
Myślicie ze przez to pójdziecie do nieba?
może lepiej pomóc drugiemu człowiekowi. Fanatyczni katolicy są jeszcze gorsi od fanatyczncyh muzułmanów |
|
dobrze mowisz |
|
Zabawy w piątek nie będzie, będą za to kontrole kanapek przynoszonych do szkoły w piątki. Kanapki z mięsem będą wszystkim konfiskowane, bo jedzenie mięsa w piątek to też grzech. Skoro szkoła ma ambicję wychowywać po katolicku wszyskie dzieci, w tym dzieci rodziców niewierzących, innowierców i katolików ale takich, którzy sami wychowują swoje pociechy, trzeba być konsekwentnym. Zakazać kanapek z wędliną w piątki i zakaz egzekwować! moja strona
|
|
zamiast zabawy można zorganizować wieczorek pokutny z samo biczowaniem się tak jak w średniowieczu
|
|
i przed kazda lekcja modlitwa obowiazkowa
|
|
Dekalog:IV-czcij ojca swego i matkę swoją, a to o zabawach to już przykazania kościelne. Dzieciom współczuję...
|
|
Z tego co mi wiadomo w RP jest rozdział państwa od kościoła.Czy SP nr 6 jest szkołą wyznaniową ? Całe szczęście, że ci świętsi od papieżą nie kazali się dzieciom w ramach pokuty piątkowej biczować . Współczuję dzieciom, ale rodziców się przecież nie wybiera.
|
|
I prawidłowo, jesteśmy narodem chrześcijańskim a piąte przykazanie kościelne mówi "w czasach zakazanych zabaw hucznych nie urządzać" I nie rozumiem dlaczego Dziennik robi z tego taką sensację.Wszelkie zabawy w piątek powinny być w tym kraju surowo zabronione a ludzie łamiący ten zakaz publicznie napiętnowani.Moja córka raz poszła na piątkową zabawę i do końca życia będzie pamiętać by w piątek zachować rozum i powagę.
|
|
w jakim ty swiecie zyjesz??????? Polska jest panstwem koscielnym od 1989 roku czarna mafia rzadzi krajem Ostatnio edytowany 16 grudnia 2010 r. o 12:05
|
|
banda de...bilskich katoli!
|
|
wpadła ? jeśli tak, to nie jest skutek grzechu hucznych zabaw tylko grzechu puszczalstwa. |
|
skad ty sie idioto urwales juz choinke masz a moze twoja matka tyle sniegu zjadla ze takiego balwana urodzila |
|
Dobry przykład tzw. "świeckiej szkoły". Czas pogonić czarnych i katoli ze szkół do kościołów!
|
|
A ja mam lepszy pomysł. Skoro piątek to grzech, bo to przecież dzień śmierci Chrystusa, to ja proponuję każdemu NAPRAWDĘ WIERZĄCEMU KATOLIKOWI, żeby na tę pamiątkę sam się powiesił. Wtedy grzechu nie będzie. A dzieciom jakoś się wytłumaczy...
|
|
a po 3 dniach wstanie i wytrzezwieje |
|
I pokuta po tej zabawie trwała pełne 9 miesięcy |
|
no chyba ze bedzie wczesniak |
|
szkoda dzieci tylko. potem się rodzice dziwią, że jak dorośnie, przestaje chodzić do kościoła, deklaruje się ateistą...
przynajmniej wiem z takich artykułów, do jakich szkół nie powinienem posyłać swoich dzieci.
myślę, że wiele osób wyciąga takie same wnioski, a potem szkoła się dziwi, że nie ma pieniędzy od rodziców, bo ich tam poprostu nie ma (zrezygnowali z tej szkoły)
|
|
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|