Lubelskie: Plantatorzy porzeczki dogadali się z browarem na Śląsku, oto efekty współpracy

Dodano: 21 lipca 2017, 09:32

Takie piwa mogą być unikatowe na skalę Europy i świata – przekonują twórcy nowego piwa z Browaru Stu Mostów
Takie piwa mogą być unikatowe na skalę Europy i świata – przekonują twórcy nowego piwa z Browaru Stu Mostów (fot. Browar Stu Mostów)

Plantatorzy czarnej porzeczki dogadali się z piwnymi rzemieślnikami z Wrocławia. Są już pierwsze efekty współpracy – kwaśne porzeczkowe piwo. To nowy sposób na wykorzystanie owoców, których w Polsce produkuje się za dużo

Dlatego każdy nowy odbiorca jest dla producentów czarnej porzeczki na wagę złota. – Produkcja piwa to kolejny sposób na rozdysponowanie tych owoców – mówi prezes KSPCP. – Browar z Wrocławia jest pierwszym, z którym współpracujemy.

Artykuł premium
lub wykup pełny dostęp do portalu:
Prenumerata
30 dni
koszt: 10,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 30 dni
Prenumerata
90 dni
koszt: 25,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 90 dni
Prenumerata
180 dni
koszt: 40,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 180 dni
Prenumerata
360 dni
koszt: 70,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 360 dni
Piwosz
Użytkownik niezarejestrowany
lukdud
(4) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Piwosz
Piwosz (21 lipca 2017 o 12:54) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Sezon na portera trwa u mnie cały rok, tak samo poza sezonem letnim znajdą się może chętni na porzeczkowy kwas :) 
Rozwiń
Gość
Gość (21 lipca 2017 o 12:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
yebać porzeczkowe "piwo"! piwo robi się z jęczmienia i chmielu, a nie pędzi z owoców. wszystkie te radlery, piwa smakowe itp. wynalazki wylewam do jednego wielkiego sedesu
Rozwiń
lukdud
lukdud (21 lipca 2017 o 10:41) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Wynalazek? Na rynku jest bardzo dużo kwaśnych piw i znajdują swoich odbiorców.
Rozwiń
Gość
Gość (21 lipca 2017 o 10:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
tylko czy rynek zaakceptuje ten kwaśny wynalazek, juz z jabolem cydrem sa problemy ze zbytem
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (4)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!