poniedziałek, 11 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Bigos: Jak się go gotuje i je na Lubelszczyźnie

  Edytuj ten wpis
Dodano: 4 listopada 2011, 17:35

Nasze babcie miały na bigos sposoby. Potrafiły zakisić kapustę, a wcześniej zbierały się na obrzędac
Nasze babcie miały na bigos sposoby. Potrafiły zakisić kapustę, a wcześniej zbierały się na obrzędac

Bigos to najbardziej znana polska potrawa na świecie. Ma coś z polskiej duszy. Na Lubelszczyznę trafił z Litwy za sprawą króla Władysława Jagiełły. Bigos doczekał się nawet bigośnicy. Nasz region słynie z bigosu myśliwskiego, w którym czuć aromat litewskiej kuchni.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!