środa, 22 listopada 2017 r.

Kuchnia

Hity polskiej kuchni. Kaszuby: Salceson z grzybów

  Edytuj ten wpis

Choć na Lubelszczyźnie Polska smakuje najlepiej, to inne regiony też mają bardzo smaczne potrawy. Oto salceson z grzybów. Przysmak nad przysmaki.

Składniki

20 dag świeżych grzybów
2 cebule
5 jaj na twardo
2 jaja surowe
15 dag wędzonego boczku
pół łyżki oleju
pół łyżki kminku
pieprz
sól

Wykonanie

Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 10 minut. Cebulę posiekać i podsmażyć.

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, dodać drobno pokrojony boczek, uformować kulę zawinąć w gazę.

Gotować w osolonej wodzie 15 min., włożyć między dwie deseczki, obciążyć. Schłodzić.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!