niedziela, 22 października 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Ajercwibele

  Edytuj ten wpis
Dodano: 13 sierpnia 2010, 13:44
Autor: (SZ)

To wspaniała przekąska z jaj i cebuli.

Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo, 1 średnia cebula, 1 łyżka roztopionego tłuszczu gęsiego (w ostateczności może być kurzy), sól, biały pieprz.
Wykonanie:
Jajka drobno posiekać, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, tłuszcz gęsi oraz przyprawy. Wyrobić, dodać tłuszcz, jeśli masa się rozpada. Uformowane w kulę, przybrać pietruszką.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny

To wspólny projekt Dziennika Wschodniego i Województwa Lubelskiego
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!