środa, 23 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Żydowski krupnik

Dodano: 13 sierpnia 2010, 13:52
Autor: (SZ)

Gęsty, sycący, pyszny. Trochę inny niż nasz polski krupnik.

Składniki:
15 dag żołądków drobiowych, 10 dag suszonych grzybów, 1 pietruszka i 1 marchewka pokrojone w kostkę, 10 dag kaszy jęczmiennej, 0,5 puszki białej fasoli, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.

Wykonanie:
Żołądki pokroić w kostkę, podsmażyć. Ugotować wywar z warzyw i żołądków, dodać wcześniej namoczone i pokrojone grzybki. Na sam koniec dodać kaszę. Gdy wszystko będzie miękkie – doprawić solą i pieprzem. Wrzucić fasolę, zagotować.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!