środa, 18 października 2017 r.

Kuchnia

Orientalnie i słodko

  Edytuj ten wpis
Dodano: 27 grudnia 2005, 13:32

Banany w cieście. Jeden z naciekawszych deserów. Polane spirytusem i zapalone mogą być ozdobą noworocznego toastu.

Składniki

4 banany
sok z cytryny
miód
cynamon
imbir
spirytus
mąka
jajko
oliwa

Wykonanie

Banany obrać ze skórki. Pokroić na połówki. Skropić cytryną. Posmarować miodem.
Mąkę wymieszać z cynamonem i imbirem.
Panierować banany w jajku i mące.
Smażyć na złocisty kolor na ostrym ogniu. Osączyć na bibule.
Na talerzy skropić spirytusem i zapalić.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!