wtorek, 28 marca 2017 r.

Kuchnia

Orientalnie i słodko

Dodano: 27 grudnia 2005, 13:32

Banany w cieście. Jeden z naciekawszych deserów. Polane spirytusem i zapalone mogą być ozdobą noworocznego toastu.

Składniki

4 banany
sok z cytryny
miód
cynamon
imbir
spirytus
mąka
jajko
oliwa

Wykonanie

Banany obrać ze skórki. Pokroić na połówki. Skropić cytryną. Posmarować miodem.
Mąkę wymieszać z cynamonem i imbirem.
Panierować banany w jajku i mące.
Smażyć na złocisty kolor na ostrym ogniu. Osączyć na bibule.
Na talerzy skropić spirytusem i zapalić.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24