czwartek, 17 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Pora na pora

Dodano: 21 czerwca 2005, 19:52

Młode pory. Zawitały na stragany. Mają dużo witamin i mikroelementów. Szczególnie dla panów. Oto prosty przepis. W sam raz na początek lata.

Składniki

12 młodziutkich porów
masło
sól
świeżo zmielony pieprz
szczypta cukru

Wykonanie

Młodziutkie pory oczyścić, obrać, odkroić białe części. Zielone schować na włoszczyznę. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Do miękkości.
Ułożyć na talerzu. Polać roztopionym masełkiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z bagietką.
Coś wspaniałego.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!