środa, 13 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Przepis na zupę z młodych porów

  Edytuj ten wpis
Dodano: 13 lipca 2011, 16:12
Autor: (SZ)

 (Stock.xchng)
(Stock.xchng)

Bardzo smaczna, kolorowa, pożywna. Zapiekana z serem żółtym jest jeszcze lepsza.

Składniki:
25 dag porów, pół kg ziemniaków, 2 łyżki masła, 2 cebule, 1 l bulionu, pół szklanki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone w cienkie plasterki pory i cebulę. Dusić do miękkości na niewielkim ogniu, podlewając niewielką ilością wody.


Następnie dodać bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować 15 minut. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Po 3 minutach zaprawić wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy śmietaną.


Zupę z porów można posypać serem i zapiec. Pycha.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
MartaCz
olo
(2) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

MartaCz
MartaCz (28 lipca 2011 o 04:00) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Ja polecam chłodnik z cukinii, dobry przepis [url="http://www.kobieceprawdy.pl/article_uni/kulinaria/chlodnik_z_cukinii.html"]www.kobieceprawdy.pl/article_uni/kulinaria/chlodnik_z_cukinii.html[/url]
Rozwiń
olo
olo (15 lipca 2011 o 10:23) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Hmm,lubię pory.Zupka zapowiada się apetycznie-zrobię ją w weekend.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (2)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!