środa, 23 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Przepisy kulinarne: Pyszny schab na rodzinny obiad

Dodano: 1 stycznia 2011, 09:33

 (sxc.hu)
(sxc.hu)

Jeśli masz w lodówce kawałek schabu, możesz przyrządzić go tak, że będzie rozpływał się w ustach.

Ma być soczysty. I pyszny. I taki będzie.

Składniki:
1 kg schabu, 1 kostka masła, gruba sól ziarnista.

Wykonanie:
Schab pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Na stole rozłożyć folię, posypać wiórkami masła. Posolić każdy kawałek mięsa, przekładać kawałkami masła.

Złożyć schab do pierwotnego kształtu, zawinąć w folię.

Piec w prodiżu około 2 godzin. Lub w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Uwaga: Z prodiża wyjdzie lepszy niż z piekarnika.

Podawać z ziemniakami pokrojonymi w talarki i podsmażonymi na maśle oraz marchewką zasmażaną z groszkiem.

Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!