poniedziałek, 18 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Przepisy naszych dziennikarzy. Cezary Samczuk: Kwaśnica

  Edytuj ten wpis
Dodano: 12 listopada 2009, 11:33

Lubi żeberka w miodzie. Lubi gotować. Lubi dobrze zjeść. Jego popisowym daniem jest kwaśnica.

Składniki

Pół kg kiszonej kapusty
30 dag żeberek wędzonych
20 dag kiełbasy podlaskiej
3 duże ziemniaki
1 cebula
2 małe marchewki
1 pietruszka
1 łyżka kminku
listek bobkowy, ziele, sól, pieprz
1 łyżka mąki
1 łyżka smalcu.

Wykonanie

Włoszczyznę ugotować z ziemniakami, żeberkami i przyprawami.

W osobnym garnku ugotować kapustę z kminkiem. Podsmażyć kiełbasę w kostkę. Połączyć zawartość obu garnków. Dodać podsmażoną kiełbasę.

Doprawić kwaśnicę solą i pieprzem. Zrobić zasmażkę z mąki i smalcu, kiedy się zrumieni – rozprowadzić kilkoma łyżkami kwaśnicy i wlać do zupy.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!