czwartek, 17 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Pstrągi po chłopsku

Dodano: 25 stycznia 2011, 14:06
Autor: (SZ)

 (Fot. Maciej Kaczanowski)
(Fot. Maciej Kaczanowski)

Plasterki wędzonego boczku nadają pstrągom wspaniały aromat. Polecamy.

Składniki:
4 pstrągi, 8 długich plastrów wędzonego boczku, sól, 4 ziarna jałowca, kieliszek żubrówki.


Wykonanie:
Pstrągi oczyścić, skropić z cytryną.

Posolić, natrzeć zmiażdżonym jałowcem, skropić żubrówką, odstawić na pół godziny do lodówki.


Obwinąć pstrągi w plastry wędzonego boczku i upiec na patelni grillowej.


Podawać z pieczonymi ziemniakami i czosnkowym sosem.
Czytaj więcej o:
jon
abi
ryba
(6) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

jon
jon (26 sierpnia 2011 o 22:18) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='abi' timestamp='1297607899' post='436950']
Te słowa są przypisane Marii Antoninie przez jej wrogów, ale tak naprawdę to nie ona powiedziała.
[/quote]
nie ważne czy powiedziała czy nie.
ważne , że bełkot słowotwórczy kwitnie.
nazwa potrawy powinna nawiązywać do tradycji lub regionu, a to jest sience-fiction.
no ale to drobiazg , jak na samolot zrzucający bomby mówi się dziś , że wrócił z misji !!!???
Rozwiń
abi
abi (13 lutego 2011 o 15:38) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='krzycho' timestamp='1296203647' post='430039']
to w polsce chlopi pstragi jedli.myslalem ze podplomyki.racja miala maria antonina gdy powiedziala jak nie maja chleba to niech ciastka jedza.
[/quote]

Te słowa są przypisane Marii Antoninie przez jej wrogów, ale tak naprawdę to nie ona powiedziała.
Rozwiń
ryba
ryba (10 lutego 2011 o 11:11) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Plasterki wędzonego boczku nadają chłopom wspaniały aromat. Polecamy.


Składniki:
4 chłopy, 8 długich plastrów wędzonego boczku, sól, 4 ziarna jałowca, kieliszek żubrówki.


Wykonanie:
chłopów oczyścić, skropić z cytryną.

Posolić, natrzeć zmiażdżonym jałowcem, skropić żubrówką, odstawić na pół godziny do lodówki.


Obwinąć chłopów w plastry wędzonego boczku i upiec na patelni grillowej.


Podawać z pieczonymi ziemniakami i czosnkowym sosem.
Rozwiń
nissan
nissan (29 stycznia 2011 o 12:24) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='krzycho' timestamp='1296203647' post='430039']
to w polsce chlopi pstragi jedli.myslalem ze podplomyki.racja miala maria antonina gdy powiedziala jak nie maja chleba to niech ciastka jedza.

[/quote]
Wiesz co powiedziała Maria Antonina,a nie wiesz jak poprawnie napisać kilka słów!
Rozwiń
mosquito
mosquito (28 stycznia 2011 o 13:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
"chłopskość" to ten boczek robi ?
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (6)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!