sobota, 21 października 2017 r.

Kuchnia

Robimy wędliny. Schab ze śliwkami

  Edytuj ten wpis

Zamiast kupować wędliny, które udają wędliny, lepiej kupić mięso, upiec i robić kanapki. Na przykład upiec schab ze śliwkami.

Składniki

2 kg schabu
15 suszonych śliwek węgierek
10 ząbków czosnku
1 mała łyżeczka kminku
Na marynatę:
2 listki laurowe
1 łyżeczka owoców jałowca
6 ziaren pieprzu
1 mała łyżeczka tymianku
sól
2 łyżki miodu
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki oleju
sól.

Wykonanie

Zrobić marynatę. Zagotować jałowiec, ziele, pieprz, listek laurowy, wystudzić, dodać miód, musztardę, zioła, czosnek, sól i olej. Zalać marynatą schab i schować do lodówki na 12 godzin.

Zamarynowany schab przebić na wylot, wypełnić śliwkami wymieszanymi z kminkiem, natrzeć solą roztartą z czosnkiem i olejem. Zapakować w rękaw, piec 1, 5 godziny w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

Podawać na zimno.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
Piotrek
(1) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Piotrek
Piotrek (11 października 2009 o 09:41) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Schab ze śliwkami. Brzmi nieźle:
[url="http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091010/KUCHNIA01/874027690"]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.d...NIA01/874027690[/url]
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (1)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!