niedziela, 22 października 2017 r.

Kuchnia

Ryba maślana w balsamico

  Edytuj ten wpis
Dodano: 24 listopada 2005, 13:09

Ryba maślana szturmem wkroczyła na polskie stoły. Najpierw do restauracji. Potem na niedzielne obiady. Niewiele droższa od przeciętnej morskiej ryby zachwyca delikatnością. I wyrazistym, lekko "kurczakowym” smakiem.

Najpierw trzeba spróbować maślanej wędzonej. Kroi się ją na cienkie plasterki jak polędwicę. Może być podstawą wytwornej kanapki i sałatki. A potem spróbujcie poniższego przepisu.

Składniki:

4 filety ryby maślanej, 1 główka sałaty, 4 dojrzałe pomidory, ocet balsamiczny, masło, oliwa, sól, pieprz.

Wykonanie:

Filety z ryby maślanej ugotować na parze lub udusić na masełku. Ułożyć na półmisku wyścielonym sałatą doprawioną oliwą, solą i pieprzem. Ozdobić ćwiartkami pomidorów. Kto lubi świeżą rukolą. Skropić octem balsamicznym.
Smacznego.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!