niedziela, 22 października 2017 r.

Kuchnia

Ta książkę połyka się w pół godziny. Kochani, jakież tam są przepisy. Nie wierzycie?

Cebulowa tarta z tymiankiem

Składniki:
1 opakowanie ciasta mrożonego
4 cebule
1 główka czosnku
8 suszonych pomidorów
15 dag sera pleśniowego
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
Rozmrozić ciasto francuskie.
Rozłożyć na stolnicy posypanej mąką
Podzielić na kwadraty o boku 10 cm.
Naciąć je po bokach.
Na oliwie podsmażyć talarki cebuli i czosnek.
Dodać odsączone pomidory.
Smażyć 3 minuty, ostudzić.
Nakładać farsz na ciasto, posypać pokruszonym serem.
Wstawić tarty do nagrzanego piekarnika na 20 minut.

Co jeszcze?

Znajdziecie przepisy na cebulowe szaszłyki, kołduny w rosole, pieczone oliwki, pstrągi z cytryną i kaparami. I wiele więcej,.
Autorem przepisów jest Beata Lipov, cudownych fotografii - Lubomir Lipov.
Książkę wydało Wydawnictwo Edipresse, Warszawa 2005
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!