czwartek, 24 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Wasze przepisy. Ela Cwalinowa: Śliwki z kminkiem


Kto raz spróbuje śliwek z kminkiem, które robi Ela Cwalinowa i zrobi je potem samemu w domu, będzie je robił co jesień. Na straganach węgierek zatrzęsienie, więc do dzieła.

Składniki

1 kg śliwek węgierek
1 szklanka octu
pół szklanki cukru
kilka goździków
szczypta cynamonu
2 szklanki wody
2 torebki kminku

Wykonanie

Śliwki umyć, nakłuć. Sparzyć wrzątkiem, odcedzić.
Ułożyć w słoikach.
Z wody, kminku, cukru octu i przypraw ugotować syrop.
Gorącym zalać śliwki.
Pasteryzować 20 minut.


To cała tajemnica.Smacznego. Śliwki kminkowe doskonale komponują się z pieczonym mięsem, wędliną i kieliszkiem wytrawnej nalewki.







Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!