piątek, 15 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Wasze przepisy. Maria Duma: Ciastka solone z nadzieniem

  Edytuj ten wpis

Pani Mario, dziękuję za bardzo ciekawy przepis. Ciasteczka przekładane pastą z twarożku, wędzonej makreli i szczypiorku zapowiadają się bardzo smacznie.

Składniki

Na ciasto:
2 szklanki mąki, pół kostki margaryny, pół szklanki kwaśnej śmietany, szczypta soli.


Na nadzienie:
10 dag twarożku,10dag makreli wędzonej, łyżka szczypiorku, pieprz, sól do smaku.

Wykonanie

Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki.


Ciasto cienko rozwałkować i wycinać trójkąty. Upiec na blasze na złoto.


Twarożek wymieszać z makrelą i szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć ciasteczka. Podawać zaraz po przełożeniu.


Doskonale smakują do kieliszka białego wytrawnego wina. Smacznego!
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!