poniedziałek, 11 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Nie ma jak zalewajka - napisała do nas Ania ze Świdnika. Czy macie jakiś dobry przepis? Mamy.

Składniki

50 dag ziemniaków
3 szklanki żuru
1 cebula
10 dag słoniny
3 ząbki czosnku
sól
pieprz.

Wykonanie

Ziemniaki obrać, umyć, osączyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na słonince w garnku.
Zalać 3 szklankami posolonej wody, dodać przyprawy i gotować 20 minut.
Wlać żur, zagotować. Wlać stopioną słoninę z podsmażoną cebulką.
Podawać z razowym chlebem.
Można zaprawić kwaśną śmietaną.
Smacznego.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!