piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Zielone święta

Dodano: 18 marca 2005, 08:03

Jeszcze nie zrobiłeś zakupów. Przeczytaj uważnie nasze rady. Nie kupuj badziewia.

Po Niedzieli Palmowej markety pękają w szwach. Ludziska kupują co popadnie, jak popadnie, byle tanio i dużo. I to jest największy błąd.
Kto to później będzie jadł? Nawet pies się nie czepi.

Kup surowe mięso

Wrzuć je na 3 dni do zalewy z warzyw, oliwy, przypraw. Naszpikuj czosnkiem, obtocz w posypce i upiecz w piekarniku.
Będziesz miał zdrową wędlinę.
Szynka po 12.50 ze sklepu nie jest szynką. Tylko wyrobem szynkopodobnym. Zawiera dużo konserwantów, skrawki najgorszego mięsa, mączki sojowe. I kto ją tam jeszcze wie.

I mało dobrej wędliny

Lepiej kupić mniej. Dobra wędlina jest droga. Ale bardzo wydajna. Zwróć uwagę na polędwice dojrzewające. Kindziuki, wędliny sarmackie. To samo mięso wędzone w zimnym dymie.
Lepiej zjeść kilka plasterków czegoś dobrego niż jeść byle co.

Kup kilka gatunków żółtego sera

Po 15 dag każdego gatunku. Ale znów, nie kupuj ekwiwalentów sera. Szkoda zdrowia.
Podaj sery na desce. Do tego owoce.
Pyszności.

I dużo zielonego

Kup pomarańcze, cytryny, jabłka, kiwi i inne zielone smakołyki.
W sklepach można kupić świeże zioła. Doniczka kosztuje kilka złotych. Kup bazylię, oregano i estragon.
Będą cieszyć oko i stół przez święta. Dodawaj je do każdej potrawy.
Kup także czerwoną paprykę, jedną świeżą papryczkę chili, 3 pomidory, pęczek rzodkiewki, szczypior i koperek.
Ozdabiaj potrawy ile się da.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!