sobota, 19 sierpnia 2017 r.

Lubelskie

Nowa restauracja w Janowcu: Przysmaki z Zamkowej Kuchni

Dodano: 29 maja 2012, 17:10
Autor: SZ

 (Zamkowa Kuchnia)
(Zamkowa Kuchnia)

Ryby z lubelskich stawów, dania na podstawie ekologicznych produktów z okolicznych gospodarstw i związek ze smakami regionu – mają wyróżniać nową restaurację "Zamkowa Kuchnia”, która podjęła pierwszych gości w ostatni majowy weekend.

W ostatnią sobotę na zamku w Janowcu ruszyła nowa restauracja, która pojawiła się w miejscu kawiarni Kazamata. W menu można znaleźć kilka atrakcji. Na przekąskę można zjeść szyneczkę z karpia, produkowaną w Gospodarstwie Rybackim Pstrąg Pustelnia (8 zł) i sałatkę z kozim serem (12 zł). Deska staropolskich pasztetów kosztuje 12 zł. – Stawiamy na świeże dobre ryby. Od zupy rybna "złotników”, doprawionej szafranem za 15 zł, pstrąga z grilla w tej samej cenie po jesiotra z rusztu w sosie cytrynowym za 30 zł – mówi Michał Jastrzębski, który ustawił menu, czuwa nad wyglądem i klimatem w "Zamkowej Kuchni”.

Zwolennicy dań z rusztu powinni skusić się na kiełbasę z grilla. – To biała kiełbasa, robiona przez nas w kuchni, zawierąca 100% mięsa – dodaje Jastrzębski. Karkówka z grilla w miodowej zalewie kosztuje 12 zł, schab w sosie staropolskim 20 zł. W podobnej cenie zamówimy klasyczny schab z kością i polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem.

Na amatorów tradycyjnych lubelskich smaków czekają flaki przyprawiane imbirem za 12 zł. Do mięs można zamówić warzywa z grilla, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i kaszę gryczaną z olejem lnianym.

Na deser można zjeść sernik babci Janinki i wypić dobrą kawę.
Czytaj więcej o:
Użytkownik niezarejestrowany
opty
Gość
(15) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (29 lipca 2016 o 18:00) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Nie polecam i radzę się czymać z dala. Byłam tam dzisiaj . Zamek jak i widoki przepiękne. "Restauracja" to chyba jakaś pomyłka. Czekałam na placki z cukinii ( których nie ma w karcie za to widnieją na tablicy przed lokalem jako polecane ) prawie 40 min. Co się okazało ? Że pracownik ( bo ciężko nazwać go kucharzem) nie potrafił ich zrobić ! Zza kuchni było słychać wyraźnie i głośno iż są to najtrudniejsze placki w życiu ich nie robił i pewnie " będą ochydne " .. po podaniu " kucharka " ubrana w sukienkę podeszła do mnie i pytała czy... Znamy dobry przepis na placki z cukinii. Do tego wszystkiego nie miła kelnerka która nie ma pojęcia co znajduje się w kuchni - przy zamówieniu kurczaka okazało się że go nie ma zamiast tego chciała dać kiełbasę ...
Rozwiń
opty
opty (3 lipca 2014 o 11:55) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

a kto jest rzeczywistym właścicielem rest. Zamkowa??? wiem że jakiś Waldek z Wawy może ktoś wie to prosze o wpis

Rozwiń
Gość
Gość (1 lutego 2013 o 14:55) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[color=#282828][font=arial, tahoma, sans-serif]Poszukujesz ? [/font][/color][url="http://ogllo.pl/"]bezpłatne ogłoszenia[/url]
Rozwiń
Anonim
Anonim (1 lutego 2013 o 14:51) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Kiedyś byłem tam na przygotowywaniu degustacji win czy coś takiego! Widoki może i wyśmienite, ale atmosfera w kuchni była bardzo napięta i niemiła. Również nie polecam tej restauracji!!!!!!
Rozwiń
turystka
turystka (23 stycznia 2013 o 15:44) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
od nowego sezonu wiem ze nietrzewba bedzie płacic biletów aby zjesc i nowy kucharz bedzie"p
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (15)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!