poniedziałek, 11 grudnia 2017 r.

Lubelskie

Złota jesień nad Ciemięgą

  Edytuj ten wpis
Autor: dw

 (Marian Górniak)
(Marian Górniak)

Nalewka z tarniny była hitem weekendowej imprezy, podczas której promowano lokalne produkty.

Głównym punktem programu był konkurs na najsmaczniejszy produkt kulinarny w Dolinie Ciemięgi. W kategorii nalewek zwyciężyła "Tarnina 2011” Ewy Paryż, drugie miejsce zajęła "Pigwówka” Jadwigi Łbik, a trzecie "Ciemiężanka” Mariana Górniaka. Wśród przygotowanych potraw z ziemniaka za najsmaczniejsze uznano ziemniaki z bitkami Barbary Rowińskiej, druga była zupa fasolowo-ziemniaczana Marii Górniak, a trzeci "Placek ziemniaczany znad Ciemięgi” Krystyny Chołojczyk.

Z kolei w konkursie ciast z owocami jesieni pierwsze miejsce zajęły babeczki Justyny Kaznowskiej, drugie "Rozkosz teściowej” Ireny Kaznowskiej, a trzecie biszkopt z jabłkami Barbary Rowińskiej. Laureaci zostali uhonorowani pamiątkowymi dyplomami i nagrodami rzeczowymi. Organizatorami imprezy byli Stowarzyszenie Regionalne "U Źródeł Ciemięgi” i Koło Gospodyń Wiejskich z Miłocina.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!