piątek, 24 listopada 2017 r.

Lublin

Co ugotują VIP-y

  Edytuj ten wpis
Dodano: 14 czerwca 2002, 21:52

Do wielkiej zabawy Dziennika i Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników został jeden dzień. Spotykamy się na deptaku wokół zdroju z koziołkiem, by wspólnie wybrać Kulinarnego VIP-a
roku 2002.

Trwają ostatnie przygotowania do "Gotowania z VIP-ami”, imprezy, która wieńczy tegoroczne Dni Lublina. Mistrzowie kuchni z najlepszych lubelskich restauracji szykują sprzęt, wiktuały i firmowe stroje. W niedzielę na lubelskim deptaku stanie dziesięć stanowisk do gotowania, w tym dwa grille.
- Do imprezy podchodzimy bardzo poważnie. Będziemy starali się jak najbardziej pomóc lubelskim VIP-om, ale niech to będzie przede wszystkim dobra zabawa - mówi Andrzej Malinowski, wiceprezes SPKiC Regionu Lubelskiego.
W kulinarnych "zapasach” wystąpi osiem drużyn, z których każda składa się z jednego VIP-a i profesjonalnego kucharza. Drużyny mają do dyspozycji ten sam zestaw składników (mięso, warzywa, przyprawy), z których w ciągu godziny należy stworzyć autorską potrawę. Przypominamy, że do gotowania stają: prof. Maria Szyszkowska, senator RP, Izabella Sierakowska, poseł na Sejm RP, Krystyna Głowniak, Mistrzyni Mowy Polskiej, Krzysztof Cugowski, legenda polskiego rocka, Jerzy Rogalski, aktor Teatru Osterwy i serialu "Plebania”, prezydenci Lublina Andrzej Pruszkowski i Zbigniew Wojciechowski oraz Stanisław Sowa, redaktor naczelny Dziennika.
Ugotowanych potraw najpierw spróbuje Loża Smakoszy, w skład której weszli: red. Małgorzata Orłowska z TV Lublin, red. Grzegorz Józefczuk z Gazety w Lublinie, red. Wojciech Klusek z Kuriera Lubelskiego, red. Paweł Puzio i Waldemar Sulisz z Dziennika i restaurator Kazimierz Gajek, właściciel Dworu Anna w Jakubowicach Konińskich.

Vip-owskich przysmaków skosztują też mieszkańcy miasta. Do dyspozycji lublinian i kulinarnych popisów oddamy dwa grille, na których można będzie pochwalić się kulinarnymi talentami. Wspaniały karczek zapowiedział radny Jacek Sobczak, będzie wiejska kaszanka i kiełbaski.
O tym, kto zostanie vip-em roku, zdecydują Czytelnicy. Służy do tego specjalny kupon, który wydrukowaliśmy wczoraj i drukujemy obok także dziś. Należy go wyciąć, zabrać na deptak, spróbować potraw, wypełnić i wrzucić do urny. Warto to zrobić, bo wypełnione kupony wezmą udział w losowaniu upominków.
Zapraszamy do wspólnej zabawy w reprezentacyjnym miejscu Lublina. Synoptycy zapowiadają dobrą pogodę, więc spacer na deptak i dobre jedzonko z VIP-ami to najlepszy sposób na spędzenie najbliższej niedzieli.
Sponsorzy: Multi Frigo, Macro, Zakłady Mięsne Marysin i Podravka.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!